Zenica

Čelikovci’ prikupili 28 doza krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klub Čelik, u saradnji s Odjelom za transfuziju Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) te Gradskom organizacijom Crvenog križa/krsta Zenica, organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi te je tom prilikom prikupljeno 28 doza krvi za KBZ.

Krv su, u periodu od 8.00 do 13.00 sati, danas darovali neki zaposlenici, igrači, navijači, simpatizeri, kao i novinari koji dugo godina prate rad zeničkog kluba.

– Zahvalni smo svima koji su se odazvali na ovu humanitarnu akciju. S obzirom na to da se radi o prvoj akciji, na koju se odazvala 31 osoba, mi smo jako zadovoljni.

Danas je krv moglo dati njih 28, ali, u svakom slučaju, nastavit ćemo s ovom aktivnošću. Želimo i na ovakav način dati doprinos našoj lokalnoj zajednici te pokazati da smo društveno odgovorni – ističe portparolka zeničkog kluba Ajna Suljić, koja je također danas darovala krv za KBZ.

Ona napominje kako su, u cilju promocije kluba, tokom ljeta organizirali i zajedničku proslavu 76. godišnjice Čelika, a tokom jula su svakodnevno na Stadionu Bilino polje bili domaćini mališanima iz zeničkih vrtića te udruženja i organizacija koje skrbe o djeci i odraslim sa posebnim potrebama iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

– U sklopu projekta „Rastimo uz Čelik“, tokom jula smo ugostili više 800 djece, ali i tu ćemo našu aktivnost, također, nastaviti. Vjerovatno već u septembru. Cilj nam je da promovišemo klub kod najmlađih te da im se i na taj približimo – kaže Suljić, koja napominje kako su i kroz druženje s mališanima potvrdili ispravnost “novog kursa”.

Čelik je, naime, nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine te naprasnog odlaska turskog investitora Aydina Pakera Olguna, odlučio u proces oporavka krenuti iz Kantonalne lige ZDK.

Zeničani su suvereno protekle takmičarske sezone osvojili Kantonalnu ligu ZDK te će, za nekoliko dana, početi takmičenje u Drugoj ligi Fedracije BiH – grupa Centar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno