Nogomet

Čelikova utakmica drugi put zaredom najgledaniji nogometni susret u regionu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelikova utakmica drugi put zaredom najgledaniji nogometni susret u regionu – Utakmica Čelika i Sarajeva najposjećenija u regiji – Nakon što je u 1. kolu Premijer lige utakmicu u Banja Luci između Borca i Čelika pratilo 6. 000 gledalaca, a ta utakmica je zvanično bila najgledanija u regionu i ovog vikenda u okviru 2. kola Premijer lige BiH jedna utakmica je privukla najveći broj gledatelja u regiji.

Riječ je o derbiju starih rivala, koji je sinoć odigran na Bilinom Polju, a koji je privukao 6. 000 gledatelja, u kojem je na kraju Sarajevo slavilo rezultatom 2:0, te nakon 16 godina pobijedilo Čelik u Zenici. Iako naša liga dosta loše kotira zbog kvalitete, kao i zbog loših nastupa naših klubova u Evropi iz godine u godinu, ipak prva dva kola donijela su par utakmica čija je posjećenost bila veoma dobra.

Utakmicu Čelika i Sarajeva gledalo je 6.000 gledatelja, dok je recimo utakmicu Rijeke i Istre pratilo 5.500 gledatelja, na trećem mjestu je meč ponovo naše lige između Zrinjskog i Širokog Brijega, koji je privukao 4.500 gledatelja. Da li su se ljubitelji nogometa doista toliko zaželjeli nogometa ili je ovo ipak samo slučajnost saznat ćemo u narednim kolima, gdje se očekuje dosta interesantnih utakmica. Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno