Nogomet

Čelikov golman u idealnom timu 2. kola Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Arena Sport i redakcija portala SCsport.ba izabrali su idealni tim 2. kola Premijer lige, najboljeg igrača i trenera.

GOLMAN: Bojan Pavlović (Čelik)

ODBRANA: Darko Lazić (Sarajevo), Enes Sipović (Željezničar), Jasmin Čeliković (Zrinjski)

VEZNI RED: Dino Ćorić (Široki Brijeg), Vladan Danilović (Borac), Velibor Đurić (Radnik), Dejan Maksimović (Radnik)

NAPAD: Saša Maksimović (Sloboda), Sulejman Krpić (Željezničar), Mladen Veselinović (Željezničar)ojan Pavlović (Čelik) je protiv svog bivšeg kluba Sarajeva potvrdio da spada u red najboljih premijerligaškig golmana. Odbranio je nekoliko zicera gostujućim igračima i donio je vrijedan bod Zeničanima.

Darko Lazić (Sarajevo) odigrao je izvanredan meč na Bilinom polju. Komandovao je odbranom tima sa Koševa, te se istakao sjajnim čitanjem igre i pravovremenim reakcijama. Iako je rana faza sezone, već sada se čini da je stoperski tandem Lazić – Šerbečić jedna od najvećih snaga Sarajeva i pravi bedem pred golom Vladana Kovačevića. Enes Sipović (Željezničar) odigrao je dobar meč u Doboju kod Kaknja. Istina, domaći su bili većinom daleko od Željinog gola, ali Sipović se istakao dobrom reakcijom u praktično jedinoj pravoj akciji Mladosti, kada je blokirao Crničkog i otklonio opasnost. Jasmin Čeliković (Zrinjski) debitovao za Plemiće u mostarskom derbiju i pokazao da može biti kvalitetno odbrambeno rješenje u timu Harija Vukasa. Krasi ga dobra tehnika i pregled igre, te bi mogao donijeti dodatnu dimenziju u fazi gradnje napada iz posljednje linije.

Dino Ćorić (Široki Brijeg) meč protiv Slobode odigrao na mjestu desnog krila koje mu najviše odgovara, što je potvrdio sa dvije asistencije. Već godinama jedan od najboljih desnih bočnih igrača u prvenstvu. Vladan Danilović (Borac) je bio najzapaženiji u redovima Banjalučana protiv Zvijezde 09. Iako je Stojan Vranješ postigao jedini gol na meču, Danilović je bio taj koji je dirigovao veznim redom Borca i pokazao je još jednom veliki potencijal. Velibor Đurić (Radnik) još jednom demonstirao klasu, uprkos poznim igračkim godinama. Prekrasna asistencija i eurogol protiv Tuzla Cityja, omogućili su timu iz Bijeljine da stigne do sigurnog trijumfa. Dejan Maksimović (Radnik) je na pomenutom meču postigao dva gola i generalno, od dolaska na Gradski stadion i povratka u Premijer ligu u januaru, nametnuo se kao jedan od najboljih igrača ekipe Mladena Žižovića koja je gotovo nezamisliva bez njega.

Saša Maksimović (Sloboda) pogotkom duboko u sudijskoj nadoknadi donio je bod Tuzlacima protiv Širokog Brijega. Ima samo 19 godina i svakako će mu to biti dodatna doza samopouzdanja, pogotovo što je nešto ranije tokom meča propustio veliku šansu. Sulejman Krpić (Željezničar) postigao efektan pogodak glavom koji je prelomio utakmicu u Doboju kod Kaknja i pružio je dobru partiju, s obzirom da je bio dosta agilan tokom svih 90 minuta. Mladen Veselinović (Željezničar) iako nije postigao gol protiv Mladosti, ponovo je bio pokretačka snaga Plavih kao i u duelu protiv Borca, konstatno praveći probleme protivničkoj odbrani. Asistirao je Krpiću, izborio je penal koji nije realizovao Ermin Zec i na samom otvaranju sezone definitivno je najbolji igrač tima sa Grbavice.

IGRAČ KOLA: Velibor Đurić (Radnik)

Iako ima 37 godina na plećima, fudbaler Radnika je sigurno jedan od najboljih veznih fudbalera u ligi. Nepisano pravilo je, da kada je on raspoložen za igru, onda i Radnik može pobijediti gotovo svakog rivala. Veliki majstor, plijeni rutinom i ludicnošću u igri, te ga je zaista uživanje gledati.

TRENER KOLA: Mladen Žižović (Radnik)

Nakon ispadanja iz Evrope i poraza od Slobode, sigurno je bilo teško osvježiti ekipu i vratiti je u pravi psihološki “mod” pred meč protiv nezgodne ekipe Tuzla City. Ipak, Radnik je odigrao jednu od najboljih utakmica od kada je na klupi Mladen Žižović i za poluvrijeme je riješio pitanje pobjednika. Moglo je biti i ubjedljivije na kraju (3:0), ali za Bijeljince je svakako najvažnije da su se vratili na pobjednički kolosijek.

SCsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno