Nogomet

Čelik u subotu dočekuje Tuzla City

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik u subotu dočekuje Tuzla City: Pobjedom se iskupiti za visok poraz u Krupi – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja utakmica 27.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine (5.kolo trećeg kruga prvenstva). Inače, zbog predstojećeg katoličkog Uskrsa, sve utakmice 27. kola Premijer lige BiH odigrat će se u subotu 20. 4. 2019.godine.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili šef struke Cihat Arslan, te nogometaš Ljubiša Pecelj.

Kao što je poznato, nogometaši Čelika, nakon šest utakmica bez poraza, u prošlom kolu su ubjedljivo poraženi u gostima od ekipe Krupe sa 2:5.

Sutra će Zeničani na Bilinom polju dočekati Tuzla City, a ako žele da ostanu u igri za izlazak u Evropu onda moraju osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan, te je u nizu od četiri utakmice bez poraza.

Trener Zeničana ističe:

– Moramo se boriti od prve minute, protivnika respektujemo, to je jedna veoma dobra ekipa i po meni ono što imaju u svome rosteru, posebno u napadu, je možda i ponajbolje u ligi. Mi smo u stanju da pobijedimo svakoga kada igramo kao tim, nadam se da ćemo sutra biti na nivou i da ćemo ostvariti pobjedu. Sutra ćemo pobjedom nastaviti put ka Evropi ili ćemo u suprotnom završiti s tom pričom.

Sutra neće biti nekoliko igrača, a još nismo donijeli odluku o nastupu Salčinovića. Nedostajat će nam dosta Jamak, koji ima tri žuta kartona. On je jedan od najboljih veznih igrača u ligi i sutra će nam dosta nedostajati. Moramo da taj nedostatak nadomjestimo borbom svih igrača. Ove sedmice nekoliko igrača se žalilo na povrede, a još jedan igrač je iznenada otpao za nastup. Ante Blažević ima probleme s tetivom, nije dva dana trenirao, upitan je za nastup, kao i  Marković, koji ima stomačne probleme. Ivanu Livaji je bolestan otac, on je otišao u Njemačku, imamo probleme oko igrača, koji su trebali da budu na klupi. Vidjet ćemo sutra ko će biti sve u rosteru. Vraća se Miletić i on će zauzeti svoje mjesto u ekipi -, kazao je, pored ostalog, trener Zeničana.

Defanzivac Čelika, Ljubiša Pecelj, ističe da Tuzla City ima veoma opasne igrače prema naprijed, među kojima je najbolji Miloš Stojčev, ali vjeruje da će njegovi saigrači dobro reagovati nakon visokog poraza u Krupi i da će se vratiti na pobjednički kolosijek.

-Nakon visokog poraza od Krupe bilo je teško, prekinuli smo pozitivan niz i uz to primili pet golova, ali poslije te utakmice smo kazali da to moramo što prije zaboraviti, te se okrenuti sutrašnjoj utakmici koja je veoma važna i gdje nemamo pravo na kiks. Sigurno da nas očekuje teška utakmica, gosti imaju jedan dobar niz, četiri utakmice su bez poraza i dolaze u Zenicu da se nadigravaju. Nadam se da ćemo sutra biti na nivou, da ćemo se boriti od prve do zadnje minute, te da ćemo s tri boda ostati u borbi za Evropu i iskupiti se za lošu partiju u Krupi -, rekeo je Pecelj.

Utakmica  NK Čelik- FK Tuzla City igra se u subotu na stadionu Bilino polje u 17 sati.

Glavni sudija će biti Mateo Musa (Čitluk), pomoćnici A1 Sreten Udovičić (Prijedor), A2 Davor Beljo (Mostar), delegat Suvad Alibašić (Sarajevo), posmatrač suđenja Salem Prolić (Sarajevo.

E.Imamović; Foto D.Kurbegović/E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno