Nogomet

Čelik u subotu dočekuje Široki Brijeg: Sa najboljim navijačima u BiH nadam se radovati ove subote

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik u subotu dočekuje Široki Brijeg: Sa najboljim navijačima u BiH nadam se radovati ove subote – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja derbi utakmica 12.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, kao i službeno predstavljanje novog Šefa stručnog štaba NK Čelik, Slaviše Božičića.

Na današnjem pressu prisutnim se obratio Slaviša Božičić, novi šef stručnog štaba (ŠSŠ), a moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik. Ove subote Zeničani će na Bilinom polju dočekati ekipu Širokog Brijega, kojeg je Čelik pobjedio sa 1:0 u Širokom Brijegu u prvom kolu ovog prvenstva, a Široki Brijeg je protekle srijede eliminisao aktuelnog šampiona Sarajevo u osmini finala Kupa BiH.

Današnjim pojavljivanjem na press konferenciji zvanično je predstavljen novi Šef stručnog štaba NK Čelik, Slaviša Božičić, koji na početku ističe da je tek tri dana u Zenici.

-Počastvovan što sam dobio poziciju da budem na čelu jednog velikog kluba, NK Čelik, i nadam se da ćemo ostvariti rezultate na obostrano zadovoljstvo. Navijače Čelika smatram najboljim navijačima u BiH i nadam se da ćemo imati prilika da se radujemo. Sada nam dolazi Široki Brijeg, protivnik koji je u usponu formu. Vidio sam za ova tri dana da se atmosfera popravila i da se vraća samopouzdanje i nadam se pozitivnom rezultatu prije reprezentativne pauze, koja će uslijediti nakon ovog kola. Imamo u narednom periodu težak raspored, ali reprezentativna pauza će nam mnogo značiti da se pripremimo. Vjerujem da ćemo biti spremni, Čelik je veliki klub i nemamo razloga nikog da se bojimo -, kazao je, pored ostalog, trener Božićić.

Kao svog pomoćnika istakao je Igora Jovića, koji će doći u ponedjeljak, kao i trenere koji su već tu u klubu. U sutrašnjem sastavu Čelika neće biti kapitena Anela Dedića, Ermina Huseinbašića i Leon Filipetta Karlosa Fabiana zbog tri akumulirana žuta kartona. Inače posljednjih godina, Slaviša Božičić je kao trener radio u Srbiji, gdje je vodio Radnik iz Surdulice, Jagodinu, zatim Sinđelić, a dobro je upoznat i sa bh. fudbalom gdje je u prošlosti također radio. Daleko najveći uspjeh ostvario je s Modričom, sa kojom je 2008. godine osvojio i šampionsku titulu BiH.
Utakmica NK Čelik – NK Široki Brijeg igra se u subotu 05.10.2019.godine na stadionu Bilino polje u 15,30 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport 1.

Glavni sudija će biti Adis Mulahasanović (Sarajevo), pomoćnici A1 Moamer Čaušević (Sarajevo), A2 Emir Zahiragić (Sarajevo), delegat Lazar Martinović (Čapljina), posmatrač suđenja Dragan Prtvar (Ist.Sarajevo).

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno