Nogomet

Čelik u nedjelju dočekuje Radnik: Navijači su nam trenutno jedina podrška i najvažnija stavka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je nedjeljna utakmica 21.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine (deseto kolo drugog dijela prvenstva), u kojoj je NK Čelik domaćin ekipi FK Radnik iz Bijeljine.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Umit Ozat, trener NK Čelik i Selim Žuna, mladi prvotimac Čelika. Moderator na pressu bila je Ajna Suljić, PR NK Čelik.

Ove nedjelje  Zeničani će na Bilinom polju dočekati ekipu bijeljinskog Radnika, a ako žele da obraduju svoje navijače i krenu iz ovog nezavidnog položaja na tabeli, onda moraju probati osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma tvrda ekipa.

Čelik je i dalje sa 16 bodova i na pretposljednjem mjestu na tabeli, dok je Radnik  na šestom mjestu sa 30 bodova. Najveći dio pressa protekao je u komentarisanju licenci za strane igrače, da bi trener Ozat, upitan kada očekuje informaciju o licencama za igrače, rekao:

– Koliko znate vi, toliko znam i ja. Najvjerovatnije do podne. Nema nekih posebnih vijesti, a nemam ni veliku nadu. Ako je moglo biti, trebalo je do sada da bude završeno -, kazao je Ozat.

Upitan, hoće li napustiti klub ukoliko ne dođu dobre vijesti u vezi licenci Ozat je rekao:

-Nikada u životu nisam ostavljao svoje prijatelje na pola puta, ali ima jedna nejasnoća, ne mogu da uđem u klub, izluđujem se na tribinama i ja sam sam sebe već prevazišao. Neka barem igračima budu završene licence, jer su prošli prelazni rokovi, a trener uvijek može praviti transfere. Ti momci imaju svoje porodice i moraju da igraju i ovo što se radi je protivno ljudskosti. Ovi momci igranjem zarađuju hljeb -, rekao je trener Ozat.

U vezi nedeljnog protivnika Ozat kaže da ih čeka jedna teška utakmica i tvrd protivnik:

-Nastavili smo da radimo u dobrom raspoloženju. Mi očekujemo danas jednu dobru vijest, da vidimo hoće li licence biti završene. Ako budu završene, prema tome krojimo jedan, a ako ne budu završene, onda drugi sastav, ali svakako teška utakmica nas čeka. Gledao sam protivnika. Dobro se zatvaraju, ekipa koja gleda da napravi brz kontranapad kad osvoji loptu i mi ćemo igrati prema tome. Mi bi psihološki lakše igrali da imamo 18 ili 20 umjesto 16 bodova, ali velika obaveza svakako pada na nas i naše navijače. Oni su nam trenutno jedina podrška. Mislim da su navijači najvažnija stavka -, zaključio je Ozat.

Mladi Selim Žuna se ukratko osvrnuo na nedjeljni poraz od Zrinjskog:

-Mislim da smo dobro odigrali protiv Zrinjskog naročito prvo poluvrijeme i zaslužili smo bod, ali rezultat se se samo piše. Dolazi nam Radnik, težak protivnik. Slijedi nam teška borba protiv njih. Znamo da su čvrsti nazad, a imaju i dobrog napadača. Neće biti lako. Što se tiče atmosfere u svlačionici, sigurno nije lako trenirati kada se ne zna status sedam-osam igrača, ne znamo šta će biti sa tim igračima, stalno se nešto mijenja -, kazao je Žuna na današnjem pressu.

NK Čelik za nedjeljnu utakmicu još nije prijavio sljedeće strane igrače: Tamirlan Džamalutdinov (Rusija), Emir Han Topcu, Egrin Volkan, Firat Gullu i Alim Aykut (Turska), Nemanja Zlatković (Srbija) i Elvin Yunuzade (Azerbejdžan), koji su sa ekipom u Zenici, kao i trenera Umita Ozata.

Utakmica  NK Čelik – FK Radnik  igra se u nedjelju 01.marta na stadionu Bilino polje u 14,30 sati.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Radnik:

Glavni sudija Adis Mulahasanović (Sarajevo), pomoćnici: A1 Emir Zahiragić Sarajevo), A2 Jure Musa  (Čitluk), delegat Goran Skoko (Grude);

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno