Nogomet

Čelik se vratio iz Antalije, nastavlja pripreme u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika okončali su pripremame u Antaliji i vratili se u Zenicu gdje će u utorak treningom u 13.00 sati nastaviti pripreme za drugi dio sezone.

Zeničani će u subotu, 15. februara, na Bilinom polju odigrati „generalku“ protiv banjalučkog Borca, kada će novi trener Ümit Özat predstaviti svoju ekipu koja će nastojati izboriti opstanak u BHT Premijer ligi BiH, u kojoj su jesenji dio okončali kao pretposljednji, na 11. mjestu na tablici.

– Jako su dobri utisci s priprema. Žestok je bio ritam treninga i utakmica, koje su bile dobrodošle. Jedino što, za sada, stručni štab brine je neefikasnost naših napadača – kazao je za Fenu sportski direktor Čelika Edin Prljača, koji je s ekipom bio u Antaliji.

Zeničani su tokom 20-dnevnih priprema savladali kosovskog prvoligaša Gjilane s 1:0, remizirali su sa sjevernomakedonskim prvoligašem Skhupijem 2:2, danskim drugoligašem Fremad Amageom i austrijskim drugoligašem Klagenfurtom s po 0:0, a izgubili od kazahstanskog premijerligaša Taraza 1:2 i ruskog drugoligaša Fakela 0:1.

– Novi stranci u ekipi su Elvin Yunuszade iz azarbejdžanskog Sabaila, Turčin Emir Topcu, Nigerijac Okaka i Halimi, koji je stigao na posudbu iz Galatasaraya.

Svi su oni s ekipom došli u Zenicu – rekao je Prljača, koji napominje da je stranac i Nemanja Zlatković, a što znači da će zenički premijerligaš imati više od dozvoljna četiri strana igrača, koliko ih može konkurirati za tim.

Međutim, napominje Prljača, bit će kartona, povreda…pa će se moći kombinovati s stranim igračima. Srbijanski golman Bojan Pavlović, zatim Mladen Zeljković i Mario Crnički, kaže Prljača, imaju potvrde o bh. državljanstvu.

Problema s povredama, napominje on, imaju Fenan Salčinović, kojeg muči zadnja loža, i golman Adis Nurković, koji ima problema s ligamentima koljena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno