Nogomet

Čelik razbio Radnik na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Čelik došao je do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH. Tim Kemala Hafizovića je u 4. kolu pobijedio Radnik iz Bijeline s 3:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju Čelika. Bili su mnogo bolji tim od Radnika, a Germain Kouadio je bio potpuno nezadrživ za protivničku odbranu. Nakon nekoliko prilika Čelik do vodstva dolazi u 27. minuti. Lijepu akciju su odigrali Šabanović i Kouadio, a završio ju je Aldin Šišić za prednost od 1:0.

Nije domaći tim stao s napadima već su konstantno prijetili golu gostiju iz Bijeljine, da bi u 43. minuti povećali prednost. Oovg puta je grešku gostujuće odbrane iskoristio Germain Kouadio, te je pogodio za rezultat poluvremena od 2:0. Nastavak meča nije ponudio mnogo.

Čelik se povukao, čekao je šansu iz kontra napada, dok s druge strane Radnik nije uspio napraviti apsolutno ništa pred golom domaćeg tima. Zato je Čelik koristio gotovo svaku šansu da ugrozi gol gostiju. Kouadio je imao šansu da poveća prednost, ali je njegov udarac zaustavio Lučić, ali u Radniku nije bilo spasa u 77. minuti kada su domaći zadali završni udarac protivniku. Sjajnu akciju je završio Šabanović za konačan rezultat susreta od 3:0.

Premijer liga BiH, 4. kolo: Čelik – Radnik 3:0 (Šišić 27′, Kouadio 43′, Šabanović 77′)

Čelik: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Salčinović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Ćemalović, Duraković.

Radnik: Lučić, Blaić, Franić, Stojanović, Srećković, Peco, Janković, Đurić, Okić, Šerbečić, Merajić.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno