Ostali sportovi

Čelik-R domaćin odbojkaškog turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom odigravanja 1. Memorijalnog turnira “Emir Čabaravdić – Čaba”, danas je u Areni Zenica održana press konferencija. Moderator na pressu bio je Armin Mujkić, a prisutnim su se obratili Ruždija Radončić, šef stručnog štaba OK Čelik-R i jedan od organizatora turnira, Zoran Mihajlović, trener u OK Čelik-R i član organizacionog odbora turnira, Omer Čabaravdić, otac rahmetli Emira i član OO turnira, te Damir Delihasanović, bivši odbojkaš i član OO.

Domaćin i organizator ovog turnira je Odbojkaški klub „Čelik – R“, član Super lige FBiH, koji se održava u znak sjećanja na bivšeg odbojkaša i prijatelja „Čabu“, ali i na sportske radnike Mladena Sićanicu, Harisa Jašarevića, Noela Sekulića – „Špiru“ i druge zeničke odbojkaše koji više nisu među nama.

O predstojećem turniru Ruždija Radončić je, pored ostalog, izjavio:
„Imali smo odavno želju da napravimo ovaj turnir, ali nismo bili u mogućnosti. Kako smo sazrijevali mnoga vrata su nam otvorena i sada ga možemo održati. Emir je bio dugogodišnji član našeg kluba i na žalost rano je otišao od nas (preminuo nakon bolesti 11.11.1997.god.-nap.a.). Prisjetio bi se bivših odbojkaških radnika, Mladena Sićanice, našeg prvog trenera, koji nam je ulio svo znanje iz odbojke, Noela Sekulića „Špire“, Harisa Jašarevića i drugih. Želio bi da ovaj turnir, na neki način, bude posvećen i njima. Turnir je ušao u program odbojkaškog Saveza i biće tradicionalan“.
O tehničkim detaljima turnira govorio je Zoran Mihajlović. Kazao je da će na turniru, koji će se igrati u „Areni Zenica“, nastupit će šest ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Listu učesnika predvodi HAOK Mladost iz Zagreba, a tu su i jedna od najtrofejnijih bh. ekipa MOK Jedinstvo iz Brčkog, kao i bh. premijerligaši OK Modriča Optima, OK Ilijaš, te superligaši HOK „Čapljina“ i OK „Čelik – R“.
Turnir se igra u subotu i nedjelju, 17. i 18.januara 2015.godine. ULAZ JE SLOBODAN!

RASPORED UTAKMICA 1. MEMORIJALNOG ODBOJKAŠKOG TURNIRA “EMIR ČABARAVDIĆ – ČABA”:
Grupa A: HAOK “MLADOST” – Zagreb, OK “MODRIČA” i OK “ILIJAŠ”
Grupa B: OK “JEDINSTVO” – Brčko, HOK “ČAPLJINA” i OK “ČELIK-R”
Subota, 17.01.2015.
11,00 HAOK “MLADOST” – OK “ILIJAŠ”
12,30 OK “JEDINSTVO” – HOK “ČAPLJINA”
14,30 SVEĆANO OTVARANJE TURNIRA
15,30 OK “MODRIČA” – HAOK “MLADOST”
17,00 OK “ČELIK-R” – OK “JEDINSTVO”
18,30 OK “ILIJAŠ” – OK “MODRIČA”
20,00 HOK “ČAPLJINA” – OK “ČELIK-R”
Nedelja, 18.01.2015.
10,00 A3 – B3 Utakmica za 5. mjesto
11,30 A1 – B2 Polufinalna utakmica
13,00 A2 – B1 Polufinalna utakmica
14,30 Revijalna utakmica ženskih ekipa OK “ČELIK-R” – OK “PRIJEDOR”
16,00 Finalna utakmica turnira
18,00 Dodjela priznanja i svečano zatvaranje turnira

Omer Čabaravdić, koji je na čelu odbojkaške porodice Čabaravdić, čija su dva sina igrali odbojku i bili istaknuti odbojkaši, zahvalio je, ispred svoje porodice za organizaciju ovog memorijalnog turnira posvećenog njegovom rahmetli sinu Emiru. I sam je bio i predsjednik OK Čelik prije rata. Istakao je „zadovoljstvo što su se našli u takvom klubu, koji od prvog trenutka gaji izuzetne drugarske, prijateljske i sportske vrline“ – istakao je Čabaravdić.
Damir Delihasanović ističe „emotivne trenutke ovih dana od kada se organizuje ovaj turnir i sa sjetom se sjeća divnih odbojkaških trenutaka i druženja u kojem je izgrađen karakter najjače generacije odbojkaša u Zenici“.
Na pressu je istaknuto da je ovo jedan od najjačih turnira u zadnjih 20-ak godina na našim prostorima.
Utakmice se igraju po Međunarodnim pravilima u tri dobijena seta.
Sudijski kolegij čine: Miralem Pajić-delegat(Breza), Jasmin Husejnović-vrhovni sudija (Sarajevo), te sudije Armin Mujkić, Edin Begović, Samed Efendić, Samir Radončić, Bakir Pojskić, Medin Mujkić (svi iz Zenice) i Mirsad Čubro iz Travnika.
Nagrade na turniru: Pehari za tri prvoplasirane ekipe, pehar najboljem igraču, diplome za učešče na turniru i zahvalnice.
Iz organizacionog odbora pozivaju ljubitelje odbojke da dođu u subotu i nedjelju u Arenu Zenica da uživaju u vrhunskoj odbojci i svojim prisustvom uveličaju ovaj odbojkaški događaj!

Svim učesnicima želimo puno sportskog uspjeha i prijatan boravak u našem Gradu Zenici.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno