Nogomet

Čelik ove subote u 13:30 domaćin Zvijezdi 09 – Uz podršku navijača osvojiti tri boda, ulaz besplatan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja utakmica 16.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, između Čelika i Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Igor Jović, prvi pomoćni trener u NK Čelik, te nogometaši Haris Dilaver i Vladimir Grahovac, moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Kao što smo i objavljivali, protekla sedmica je bila veoma neizvjesna u nogometnom klubu Čelik u kojoj je klubu, zbog neisplačenih dugovanja, prijetila suspenzija i izbacivanje iz Lige. Nakon izmirenih dugovanja, ekipa je nastavila sa pripremama za narednu utakmicu ove subote.

Naime, ove subote, 09.11.2019.godine u 13:30 sati Zeničani će na Bilinom polju dočekati ekipu Zvijezde 09 sa kojom je igrao 2:2 u Ugljeviku u petom kolu ovog prvenstva. Strijelci za Čelik u toj utakmici bili su nogometaši koji su na današnjem pressu, Dilaver i Grahovac.

Trener Jović ističe da im na Bilino polje dolazi ekipa koja sada ima dobru igru i rezultate nakon slabijih igara i rezultata u većem dijelu prvenstva.

-Dolazi nam jedna jaka i iskusna ekipa, ali dat ćemo sve od sebe da izađemo iz utakmice kao pobjednici.

Za nas je ovo veoma važna utakmica, poslije svega što se izdešavalo u proteklom periodu u klubu.

Idemo na tri boda uz podršku naših navijača i da na kratki odmor zbog reprezentativne pauze odemo u pozitivnoj atmosferi -, kazao je, između ostalog, Jović.

Iz sastava će, zbog akumulirana tri žuta kartona, izostati  Marko Perišić i Vedran Vrhovac, dok su ostali spremni za duel, rekao nam je trener Jović.

Haris Dilaver u početku obraćanja ističe da je Zvijezda jedna dobra ekipa, zadnje dvije utakmice odigrali su dobro i da ne zaslužuju ovo mjesto na tabeli

-Igraju jako dobar fudbal, imaju dobrih igrača i pojedinaca. Naravno, proteklih dana vrijedno se spremamo, vraća se samopuzdanje u ekipu i ja mogu obećati navijačima da ćemo dati svoj maksimum da dođemo do tri boda i da obradujemo naše vjerne navijače, koje pozivam da nas podrže u ovoj važnoj utakmici -, izjavio je Dilaver.

Grahovac je takođe kazao da idu na tri boda u subotnjoj utakmici.

-Pred nama je veoma bitna utakmica. Nadam se da ćemo uz dobar pristup doći  do potrebna tri boda, koji su nam veoma važni -, kratko je rekao Grahovac.

Utakmica  NK Čelik–FK Zvijezda 09 igra se u subotu 09.11.2019.god. na stadionu Bilino polje u 13:30 sati, a ulaz je besplatan za sve gledaoce.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno