Nogomet

Čelik otputovao za Mostar: Džidić: Idemo od prve minute na pobjedu u Gabeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika jutros su otputovali za Mostar, gdje će biti u karantinu, te trenirati u Bijelom polju do nedjeljne utakmice u Gabeli protiv ekipe Goška. Zeničani su svjesni značaja naredne utakmice, koja je kao i svaka do kraja sezone kvalifikaciona za crno-crvene.

Redakcija našeg portala prije odlaska za Mostar razgovarala je s pomoćnim trenerom Jasminom Džidićem, koji je za SportSport.ba govorio o narednoj utakmici, pripremama, te igračkom kadru i eventualnim promjenama u timu.

“Ova sedmica ide prema planu, svi igrači su zdravi i spremni, stvarno svi dobro rade tako da nemamo nekih problema u pripremi utakmice. Mi danas idemo za Mostar jer nam je naredna utakmica veoma bitna, pripremat ćemo se do nedjelje u Mostaru, gdje ćemo imati normalne uslove za treniranje. Svi igrači su zdravi, 20 igrača putuje na put, što se tiče sastava i izmjena, neće biti nekih izmjena, istih 18 igrača kao protiv Viteza će biti u konkurenciji za tim u nedjelju”, ističe Džidić.

Spremni su na vremenske neprilike i loš teren u Gabeli

Očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu, naš cilj je jasan, učinit ćemo sve da tu utakmicu pobijedimo.Ako protivnik bude toliko dobar, onda ćemo sve učiniti da ostanemo neporaženi, jer ne smijemo pomisliti na poraz. Mi nećemo puno kalkulisati, idemo od prve minute po pobjedu, a hoćemo li uspjeti vidjet ćemo nakon utakmice. Kada je u pitanju igrački kadar, možda će biti jedna promjena u početnoj postavi, ostalo će sve biti kao protiv Viteza”, kazao je Džidić.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Livančić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šišić, Šantić, Celik (Mehić), Đelmić, Salčinović, Nikolić (Jurina).

Izvor: sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno