Nogomet

Čelik ostaje u Premijer ligi BiH: Ukinuta suspenzija nakon isplate Jazvinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Naime, Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj krajem oktobra rješavala je zahtjev za pokretanje postupka protiv Čelika podnesen putem Advokatskog društva Spaho iz Sarajeva, a odnosi se na igrača Jazvina, kojim se traži isplata finansijskih dugovanja. Komisija je potom donijela odluku da Čelik zbog prekršaja dužan Jazvinu isplatiti 5.659 KM.

Tada je bila donijeta i odluka da ukoliko Čelik ne isplati navedeni iznos i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja NS BiH do 26.11.2019. godine, na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku prvenstva takmičarske 2019./20. godine.

Suspenzija je automatski i stupila na snagu budući da Čelik nije do danas uplatio dugovanja Jazvinu.

Kako su danas uplatili dugovanja suspenzija se ukinula i Čelik će moći odigrati narednu utakmicu Premijer lige. Ujedno je i otklonjena sumnja o izbacivanju iz lige budući da pravila jasno nalažu da klub ne smije u toku sezone propustiti da ne odigra dvije utakmice. Nedavni meč protiv Željezničara je otkazan zbog neisplaćenih dugovanja pa bi svako naredno otkazivanje utakmice značilo i izbacivanje iz lige.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno