Nogomet

Čelik – Olimpic subota u 13h

Beganović i Jusić
Beganović i Jusić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik-Olimpic subota u 13h – U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje”  je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 17. kola (2. kolo iz drugog dijela prvenstva) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Olimpic iz Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Emir Jusić, standardni prvotimac.

Trener Beganović ukratko je dao komentar na poraz u prošlom kolu u Tuzli od Slobode. Priznao je da je poraz zaslužen, jer je došlo do opuštanja u ekipi u drugom poluvremenu. Doduše, Čelik je nastupio bez trojice svojih igrača: Dženan Burekovića, Semira Bajraktarevića i Mahira Karića.

Plakat Čelik-Olimpic
Plakat Čelik-Olimpic

Za utakmicu sa Olimpicom kaže da žele da ostanu neporaženi, a da je pobjeda, gotovo, imperativ: „Olimpic dobro igra na gostujućim terenima, posebno su u Zenici uvijek raspoloženi. Oni su u nezavidnoj situaciji, možda im je ovo i posljednja prilika da uhvate priključak sa ekipama iz sredine tabele. Očekuje nas težak meč, ali raduje me atmosfera i činjenica da su naši igrači svjesni značaja ove utakmice i da su odlučni da postignemo dobar rezultat”, zaključuje trener Elvedin Beganović.

Emir Jusić ističe da je Olimpic dobra i kvalitetna ekipa, ali da su svi u ekipi svjesni situacije u klubu: „Pokušat ćemo ozbiljnom i borbenom igrom doći do pobjede. Dolazi nam kvalitetna ekipa, sa puno kvalitetnih imena, oni se sigurno trebaju boriti za Evropu, ali na žalost ne igraju imena. Imaju iskusne igrače koji daju ton njihovoj igri. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo tri boda koja bi nam popravila mjesto na tabeli. Što se nas tiče svjesni smo situacije i značaja utakmice protiv Olimpica“- kaže Jusić.

Kako je istaknuto na pressu u tim se vraćaju Bajraktarević, Bureković, pa i Karić iako je imao mali broj treninga. Ovo je veliko ohrabrenje za Čelikov stručni štab. „Karić će moći odigrati nešto više od pola utakmice“ – kaže trener Beganović.

Utakmica NK Čelik – FK Olimpic na rasporedu je u subotu 28.11. 2015.godine u 13 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno