Nogomet

Čelik od srijede u Makarskoj, dogovoren meč protiv ekipe koju s klupe vodi bivši trener Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika nakon poraza u prvom pripremnom meču protiv Sloge iz Doboja nastavljaju s treninzima u Zenici, odnosno na umjetnoj podlozi stadiona na Kamberovića polju. Zbog lošeg stanja travnjaka na Bilinom polju, te reparacije terena na Kamberovića polju i Nemili, crno-crveni su prisiljeni da prvi dio treniraju na veoma lošoj umjetnoj podlozi u Zenici, gdje se nekolicina nogometaša ranijih godina teško povrjeđivala.

Zenička ekspedicija u srijedu 25. januara krenut će put Makarske, gdje će obaviti drugu fazu priprema, gdje su dogovorili odigravanje prijateljskog meča 29. januara protiv ekipe Zagore, koju s klupe predvodi bivši trener Čelika, Boris Pavić, koji sa ovim timom u trećem rangu nogometa u Hrvatskoj drži prvu poziciju, te su ozbiljni kandidati za ulazak u viši rang.

Osim utakmice sa Zagorom, postoji mogućnost odigravanja još jedne utakmice. Nakon povratka iz Makarske, crno-crveni će u Zenici dočekati Željezničar iz Banja Luke, ekipu koja se takmiči u 1. ligi RS, a taj meč je planiran 4. februara. Posljednju provjeru izabranici Armina Duvnjaka imat će u Austriji, tačnije u Grazu protiv drugoligaša GAK 1902, a to će biti i generalna proba pred prvu utakmicu sezone u okviru 1/8 finala Kupa BiH, kada će Čelik na Bilinom polju 18 ili 19 februara dočekati Radnik iz Bijeljine.

Klub su tokom zimske pauze napustili Šabić, Džaferović i Kovač, koji su izrazili želju za odlaskom u drugu sredinu, gdje bi imali veću minutažu. Od novajlija s ekipom trenira Tarik Huzbašić, najbolji igrač kantonalnog ligaša Fortune, dok se od povrede oporavio univerzalac Dženan Smajić i on će biti spreman za proljetni dio sezone.

Klub u svoje redove želi dovesti još jednog nogometaša, a hoće li uspjeti u tome saznat ćemo u narednim danima, odnosno do polaska za Makarsku.

Zeničani će drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, gdje su lideri otvoriti gostovanjem kod ekipe Moševca.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno