Košarka

Čelik napuštaju najbolji igrači, a imenovan novi trener: Pokušat će da vodi tim do Nove godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dosadašnji pomoćni trener Čelika Bojan Stevanović predvodit će sa klupe zenički tim, najmanje do prvenstvene pauze – potvrdio je Feni predsjednik tog kluba Goran Bulajić. Stevanović će zamijeniti Josipa Pandžu, s kojim se zenički klub ove sedmice sporazumno razišao, a nakon kojeg je i nekoliko igrača napustilo Zenicu.

“Stevanović će pokušati da vodi do Nove godine ovo što je ostalo od seniorske ekipe, uključujući i domaće igrače koji su pod ugovorom, koji su registrovani u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine te koji imaju pravo nastupa. Naime, osim kapitena Milivoja Božovića, s kojim smo sporazumni raskid dogovorili još u ponedjeljak, zajedno s Pandžom, sinoć je želju da napusti klub izrazio i Nedim Buza. Danas je to učinio i Haris Dedajić te Stefan Simanić, koji je svakako bio na posudbi iz Igokee, a koja je tražila raskid ugovora. Još čekamo povratnu informaciju od Harisa Ćurevca”, ističe Bulajić.

On se nada da će imati sedam igrača kako bi odigrali preostale utakmice do kraja polusezone, a najavljuje da će morati koristiti i juniore Denija Bilića i Nikola Martinovića. Čelik je s omjerom 1-5 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim. U nedjelju ih očekuje gostovanje u okviru 8. kola kod bijeljinskog Radnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno