Nogomet

Čelik najavljuje sutrašnju pobjedu protiv TOŠK-a i skoru deblokadu računa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprkos slabijem startu sezone u svom prvom nastupu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine te dosadašnjeg učinka od samo dvije pobjede te pet remija i jednog poraza, nogometraši Čelika ne odustaju od borbe za samo vrh tabele- kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Armin Duvnjak.

On je istakao kako im je, s 11 dosadšnjih bodova, drugo mjesto “nadohvat ruke”, jer je drugoplasirana Stupčanica iz Olova ima 16 bodova. Vodeća tuzlanska Sloboda, s maksimalnih 24 boda, za sada je odmakla konkurentima.

Zeničani će u susretu 9. kola sutra na svom stadionu Bilino polje ugostiti teđanjski TOŠK, koji je sedam bodova 14-i na tablici.

– Svakako da su naši ciljevi bili sami vrh tabele i nikako se ne odričemo toga. I sada nam je to drugo ili treće mjesto nadohvat ruke; Sloboda koja nema nijedan neriješen rezultat i poraz, malo nam je pobjegla, ali se niukom slučaju ne odričemo samog vrha tabele.

Želimo da, ponavljam, posebno podstaknem naše mlade igrače da imaju još prostora za napredak. Vršimo detaljne analize koje stvari nas koče u igri i mislim da se svi dodatno trebamo potruditi da ispravimo ono što je problem. Mislim da smo spremni za mnogo veće stvari – kazao je Duvnjak.

On je istakao da ga raduje da su u dvije utakmice gubili s 2:0 pa su se vratili i nisu izgubili te utakmice. Vjeruje da će se još podizati.

– Raduje me ta činjenica, jer smo pokazali karakter. Svi moramo biti strpljivi s ovim mladim momcima, koji imaju kapacitet i ja se nadam da će to u skorije vrijeme i pokazati – kazao je Duvnjak, koji je najavio da će to pokušati dokazati već sutra protiv TOŠK-a.

Najavio je i promjene u timu te skoro priključenje u konkurenciju za tim i oporavljenih, iskusnih Mahira Karića i Fenana Salčinovića, koji će dati novu dimenziju timu. Naglasio je i kako, nažalost, na duže vrijeme ne mogu računati na iskusnog Kenana Horića, koji je nakon povrede operisan te neće biti u kombinaciji za tim do naredne godine.

Najiskusniji igrač zeničkog tima, Aladin Isaković, koji je nekoliko puta ove sezone spasio tim od potaza, najavio je kako će se nastaviti boriti.

– Sutra imamo priliku da pokažemo šta znamo i šta možemo. Ja ne sumnjam da su tri boda sigurna – kazao je Isaković, koji je dodaje da bi volio pravitiu češće izlete pred protivničke golove te postizati golove. Međutim, podvukao je, radi ono što od njega traži struka.

Portparol kluba Maid Redžić najavio je skoru deblokadu računa te istakao kako su “ostale samo još dvije blockade”,  ali koje su, također, obje i isplaćene. Uspjeli su isplatiti i otkloniti 50-ak blokada, ali, s obzirom da su predali dokumentaciju na javni poziv Vlade Zeničko-dobojskog kantona za podršku sportskim kolektivima, nada da će zahtjev moći potkrijepiti i potvrdom banke da imaju deblokiran račun.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno