Nogomet

Čelik korak bliže deblokadi računa!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na stadionu “Bilino polje” održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili v.d direktor Nogometnog kluba “Čelik” Zenica, Emir Čerim, i šef stručnog štaba, Armin Duvjnak.

Uvodnu riječ imao je šef stručnog štaba koji se dotakao trenutnog stanja u ekipi i narednoj utakmici protiv FK Famos iz Hrasnice, a koja se igra sutra na Bilinom polju s početkom u 17:00 sati.

“U prethodnom periodu imali smo dosta problema s povredama i zdravljem. Konkretno, Salkić nam je nedostajao svaku utakmicu osim protiv Bosne kada je pokušao da igra, nažalost ponovio je istu povredu zadnje lože, Mehić je imao povredu lista, Džaferović i Karić su također imali problema s povredom, Arnautović i Durmiš su imali problema s gripom, ali evo mislim da ćemo za sutrašnji meč dobiti potvrdu da će svi oni biti u konkurenciji.

S mladim igračima moramo dosta razgovarati i ukazivati na to da je sasvim normalno ponekad i kiksati. Mi nastojimo u svakoj utakmici doći do pobjede ali to, naravno, nije moguće. Namećemo atraktivan stil igre, visoko presing, napadački, što nam se ponekad odbije od glavu. Pritisak je ogroman na mlađim igračima ali mi smo veliki klub i naše ambicije su uvijek visoke. Želimo ulazak u viši rang i želimo i u Kupu dogurati do vrha.

Sutra igramo protiv Famosa, veoma ozbiljna ekipa. I oni su također pred početak prvenstva najavili borbu za 1. mjesto. Vodi ih moj bivši saigrač i kolega Aldin Đidić te također imaju nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH, a neki su bili i ponajbolji igrači Prve lige FBiH. Mi smo se ozbiljno pripremili i vjeruj da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Imamo sjajnu podršku kod kuće i na gostovanjima i to nam, vjerujte, mnogo znači.” – rekao je Duvnjak na početku press konferencije.

V.d direktor kluba, Emir Čerim, iznio je radosnu vijest za sve navijače.

“Nakon skoro deset godina, NK Čelik ne strahuje od suspenzije odigravanja utakmica. Klub je riješio sva dugovanja prema bivšim igračima. Kada smo ušli u ovu priču prije dvije godine govorili su nam da će se pojavljivati mnoge tužbe, mi smo sve te prepreke uspješno riješili i savladali. Zadnji slučaj koji smo imali je velika pobjeda pravnog tima Čelika, odnosno pobjeda kancelarije Hadžimahmutović i partneri. Osnovni dug prema Huseinbašiću bio je 23.000 KM ali on je tražio dupli iznos na ime penala kašnjenja. Nakon žalbe Apelacionoj komisiji dokazali smo da je njegov zahtjev nezakonit. Jučer smo mu isplatili 23.000 KM.

Ovo je veliki korak ka stabilizaciji i oporavku našeg Kluba. Rijetki su klubovu u Bosni i Hercegovini koji nemaju dugovanaj prema bivšim igračima. Pokrećemo zadnju etapu naše borbe. Orijentacija Upravnog i menadžmenta se sad bazira prema licima koji su blokirali glavni račun kluba. U prethodnom periodu uspješno smo skinuli nekoliko blokada, smanjili za preko 100.000 KM dug prema Upravi za indirektno oporezivanje.

Ukupni dug glavnog računa je oko 1 milion KM ali kad se odbije dug za doprinose za bivše uposlenike, koji se redovno isplaćuje putem Reprograma, taj dug iznosi oko 600.000 KM. Iznos koji je potreban da deblokiramo račun iznosi oko 550.000 KM. Ovaj posao je urađen bez podrške gradske i kantonalne vlasti. Lično me boli kada vidimo koliku finansijsku pomoć imaju drugi klubovi iz naše lige, a da ne govorim o višim rangovima takmičenja. Smatramo da nema prepreke da Grad Zenica uplati sredstva na glavni račun Kluba. NK Čelik će također aplicirati na Javni poziv kantonalnog Ministarstva koji je raspisan prije nekoliko dana. Smatramo da je NK Čelik najuspješniji Klub koji naš kanton ima.

Ako Grad Zenica uplati sredstva koja duguje na glavni račun i ako se kanton ugleda na ostale kantone u državi, u kombinaciji sa stručnim kadrom koji imamo u Upravi i administraciji kluba, možemo deblokirati račun, što bi bio najveći uspjeh u poslijeratnoj historiji.

Na politici i poličarima je da odaberu i podrže najljepšu sportsku priču na Balkanu.” – emotivno je kazao Čerim.

Jedno od nekoliko zanimljivih pitanja novinara na press konferenciji bilo je i problem izvođenja jedanaesteraca.

“Vježbamo to ali očigledno da je to psihološki problem igrača u pojedinim situacijama. Promašili smo četiri penala u posljednjim utakmicama i vjerujte mi da bih opet poslao iste igrače za izvedu jedanaesterce. Kada smo bio trener juniora, Ali Međuseljac je pogodio mnogo jedanaesteraca, pa čak u prethodnoj sezoni je dao nekoliko i za prvi tim. Dogodi se i velikim igračima. Vjerujem da će igrači u narednom periodu realizovati penale, ako dođe do istih. Splet je to raznih okolnosti, pritisak, a ponekad smo malo preopušteni.” – istakao je Duvnjak.

Čelik sutra igra utakmicu sedmog kola prvenstva na stadionu “Bilino polje”. Protivnik je FK Famos, a utakmica se igra s početkom u 17:00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno