Zenica

Čelik Junior uređuje školska dvorišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat “Saradnja s prirodom” – Škola rukometa “Čelik Junior” uređuje dvorišta Osnovnih škola – Škola rukometa “Čelik Junior”, a koja je inicijator i realizator mnogih, društveno “zdravih” projekata, za vikend koji slijedi uredit će dvorište Osnovne škole “Meša Selimović”.

Naime, ŠR “Čelik Junior” se odlučila krenuti u realizaciju velikog ekološkog projekta uređenja školskih dvorišta pod nazivom “Saradnja s prirodom”. Cilj projekta jeste osigurati kvalitetniji život u zajednici kroz aktivno učešće djece u povećanju “kapaciteta pluća grada”. U okviru navedenog projekta, škola rukometa “Čelik Junior” će provesti niz aktivnosti koje su dugotrajne i održive, jer će djeci podići svijest o značaju njihovog učešća u očuvanju i unapređenju životne sredine.

Prva Osnovna škola koju će škola rukometa “Čelik Junior” urediti je “Meša Selimović”. Naime, u subotu sa početkom u 10:00 sati, u dvorištu Osnovne škole “Meša Selimović” bit će održan projekat pod nazivom “Saradnja s prirodom”, a u kojem će učestvovati dječaci i djevojčice iz Osnovne škole, te škole rukometa “Čelik Junior”.

U sklopu projektnih aktivnosti provest će se radionice gdje će djeci biti prezentirana važnost sadnje, pošumljavanja, te očuvanja životne sredine, a zatim će uslijediti sadnja ukupno 40 sadnica, te u konačnici bit će formiran poligon, a gdje će se prisutni dječaci i djevojčice takmičiti u nekim od popularnih igara, zajedno družiti i upoznavati.

Na kraju, bitno je spomenuti ljude i firme bez kojih kompletan projekat ne bi zaživio: Direktor RMK PROMET – Poslovni centar, JP Gradska groblja Zenica – Nihad Gutlić, firma ZENKO, ZENELA TRADE, ALBA d.o.o. Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno