Rukomet

Čelik Junior u Italiji protiv reprezentacije Malte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik Junior u Italiji protiv reprezentacije Malte – U sklopu jednog od najvećih rukometnih takmičenja, De la Coupe Italia Citta di Leno, a koji se održava u talijanskom gradu Lenu pored Milana, seniorski tim škole rukometa “ČELIK JUNIOR” će za par dana odigrati veoma jake utakmice protiv vodećih talijanskih ekipa, ali i reprezentacije Malte.

Kao najatraktivniji susret izdvojen je upravo ovaj, Čelik Junior protiv malteške rukometne reprezentacije. Naime, Čelik Junior se na ovo takmičenje vraća kao prošlogodišnji šampion, a reprezentacija Malte je jedna od najvećih prijetnji Zeničanima na putu ka duploj kruni.

Reprezentacije Malte je čak 12 puta učestvovala na Olimpijskim igrama (posljednji put 2012.g.), 21 put je učestvovala na Svjetskom prvenstvu (posljednji put (2009.g.), a na Evropskim prvenstvima učešće je uzela 9 puta (posljednji put 2009.g.).

mhalogo2Susret između škole rukometa ČELIK JUNIOR i reprezentacije Malte prema trenutnom rasporedu igrat će se 4. juna u hali A sportskog centra Leno u večernjem terminu, a kao najatraktivniji susret proglašen je od strane FIGH ITA, rukometne federacije Italije. Također, susret je izazvao i veliku medijsku pažnju, pa o tome pišu i brojni sportski mediji širom Italije.

Pored Malte, protivnici Zeničana u seniorskoj konkurenciji će biti: LENO, COLOGNE, CASSANO (prvak Italije) i CASALGRANDE.

Kada su u pitanju mlađe kategorije, dječaci 2000.g. igrat će protiv čak deset ekipa: LENO, TORRI, CRENNA, ODERZO, CITTA GIARDINO, PALAZZOLO, CASSANO A, CASSANO B, BOLZANO, VIGEVANO.

Dječaci 2002.g. i najmlađi dječaci za protivnike imat će: LENO, MALO A, MALO B, POVEGLIANO, FELINO, SAN LAZZARO, MOLTENO, PALAZZOLO, LEONESSA BS, CASSANO, COLOGNE, CARNAGO, I.C. TORBOLE, dakle čak 13 protivnika.

Polazak za Italiju je predviđen dva dana prije početka takmičenja (2. juni), a povratak dan poslije završetka takmičenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno