Rukomet

Čelik Junior: Spuštena je zavjesa na ovu sezonu Prve rukometne lige FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zadnjem kolu naši momci su gostovali u Sanskom Mostu kod ekipe RK Sana 7, te upisali ubjedljivu pobjedu, rezulzatom 48:30.

Najjefikasniji u ekipi bio je Suljić sa 11, dok su Bajramović i Baltić postigli 9 pogodaka.

Čestitamo našim momcima i trenerima na uspješno odigranoj kompletnoj sezoni, a u nastavku teksta ćemo se po prvi put javno očitovati o medijskim natpisima koje ste sigurno imali priliku pročitati.

Kako u našoj državi i sportu ništa ne može bez apsurda, tako je i ovaj put.

Smatramo da je naš klub debelo oštećen slobodnim tumačenjem Pravilnika koji možete pogledati

Naime, prema članu 103. stav 3 jezičkim tumačenjem možemo doći do zaključka da se nigdje ne spominje mini tabela, zbog čega smatramo da je riječ o ukupnom postignutim golovima u gostima, te ćemo shodno tome i uložiti žalbu, a na što svakako imamo pravo.

Dodatno, pravilo gola u gostima u međusobnim susretima već odavno ne postoji, pa da li ćemo mi biti jedini sport koji na ovaj način određuje, u ovom slučaju, putnika u Premijer ligu⁉️

Kada je riječ o našem gradskom rivalu, ovom prilikom im čestitamo za pružene partije i odličnu rukometnu predstavu tijekom cijele sezone.

Jedno je sigurno, svim dozvoljenim pravnim sredstvima ćemo se boriti za naš klub, kao i za pravilnu primjenu i tumačenja Propozicija, jer su naši momci tokom čitave sezone pokazali da zaslužuju Premijer ligu, a što govori i sam omjer postignutih i primljenih golova.

HVALA SVIMA KOJI SU BILI UZ NAS TOKOM CIJELE SEZONE ❗

Pratite nas i dalje ..

#celikjunior❤️



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno