Rukomet

Čelik Junior: Spremni za nastavak!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zašto vrijedi ulagati u vlastiti kadar?

– U vremenu kada mnoge ekipe vode brigu oko toga kada će početi trenažni procesi, da li će liga biti ili pak neće biti nastavljena, kako nakon svega okupiti sve igrače, donosimo vam pozitivan primjer iz Zenice.

Naime, škola rukometa “Čelik Junior”, član Prve lige BiH, i u ovim “ludim” vremenima i “ludim” okolnostima nastavlja da radi, na malo drugačiji način, ali i dalje u punom pogonu. Razlog je to postojanja igračkog kadra koji se svim srce trudi da ispuni zadato, da se bori za boje svoga kluba i koji je naučen da predaja nije opcija, te da se jedino borbom može pobijediti svaka ekipa, svaki neprijatelj. U ovim okolnostima kada je neprijatelj nevidljiv i kada se “poskrivećki” moraju spremati za visoke ciljeve, nisu niti malo posustali.

Možda jedina ili možda od rijetkih ekipa koja bi sada spremno istrčala na teren po završetku ovog ludila zvanog “Corona virus”. Igrači su svakim danom i u svakom trenutku u kontaktu sa trenerima preko Online platformi gdje dobivaju upute kako i na koji način da rade. Pored aktivnog trenažnog procesa, vrlo je bitan i segment komunikacije sa igračima, a koji naravno ne izostaje.

Prednost vlastite škole

I dok mnogi vode brigu oko igračkog kadra, škola rukometa “Čelik Junior” ima razlog biti optimistična. Naime, preko stotinu dječaka čeka svoju priliku da nastupi za prvu ekipu. Podmladak koji je izuzetan, srčan baš kao njihove starije kolege, koji baš kao i oni neprestano trenira i veseli se kraju nastale situacije.

Upravo zbog navedenog isplati se ulagati u vlastiti kadar. “Mi sada imamo kompletnu ekipu koja može da parira svim protivnicima i sve su to mladići iz naše škole rukometa. Vrlo ponosno možemo to da kažemo, ali i naglasimo da je pred nama svijetla budućnost.” – poručuje voditelj škole gosp. Zeljko Vladimir.

Prvenstvo se ne može nastaviti

Bez obzira na sve okolnosti nastavak prvenstva bio bi nelogičan potez. “Vjerujemo da stručni ljudi ispred državnog i federalnog rukometnog saveza pomno prate situaciju na terenu, te da su svjesni da nastavak sezone ne bi imao nekog smisla. Veliki broj klubova je izgubio podršku sponzora, budući da trenutno u zemlji svi biju bitku oko financija, pa tako i mali i veliki poduzetnici. S toga, čak i kada bi se stvorila prilika za treniranje neke ekipe ne bi imale mogućnosti za to. Mi smo stava da svi klubovi moraju imati jednake mogućnosti za adekvatnu pripremu za nastavak sezone, ako bi se to i dogodilo, a u što, iskreno, baš i ne vjerujemo.” – poručuju iz škole rukometa “Čelik Junior”

Društveno odgovorna NOTA

Rad škole rukometa “Čelik Junior” oduvijek je pratilo i društveno odgovorno poslovanje, a takav način djelovanja su pokazali i u ovim teškim vremenima. Naime, Uprava i treneri su dali svoj maksimum da na svaki mogući način pomognu one koji su u potrebi, te omoguće nesmetan život određenom broju porodica. Pored toga, seniori, momci velikog srca, volonteri su u borbi protiv Corona Virusa, te kroz pomoć starim, bolesnim i iznemoglim osobama svakodnevno daju svoj doprinos.

Treneri su se svi javili kao volonteri Sportskog saveza, a u saradnji sa ekipom u Sarajeva, Tuzle, Mostara kao “Heroji ulice”.

Svijetli primjer kako i na koji način treba da posluje jedan sportski kolektiv.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno