Rukomet

Čelik Junior- Krajina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u sportskoj dvorani Bilmišće odigrano i posljednje kolo prvog dijela sezone Prve lige FBIH u sklopu kojeg je Čelik Junior ugostio jesenjeg prvaka, ekipu Krajine iz Cazina.

Ekipa Krajine je u utakmicu ušla kao favorit, ali je mlada i požrtvovana ekipa Čelik Juniora pružila nevjerovatan otpor, a što je u jednom momentu i zbunilo protivnike, a to su mladi Zeničani iskoristili i napravili seriju od 6:1.

Ovo je bila jedna od ponajboljih utakmica koje može da pruži takmičenje u Prvoj ligi FBIH. Požrtvovanost i hrabra igra na obje strane dovele su atmosferu do usijanja. Navijači Čelik Juniora (negdje oko 100 osoba) pružali su bespoštednu podršku, a na čemu se zahvaljuju iz zeničke ekipe Čelik Junior.

Rezultat na kraju susreta je glasio 28:34 (14:19) u korist gostiju.

Titulu najboljeg strijelca utakmice dijele Kenan Muslić (Čelik Junior) i Edin Bajramović (Krajina), sa po 10 postignutih golova.

Golove za Čelik Junior postigli su: Muslić Kenan (10), Gušić Edin (7), Škember Toni (3), Panjević Adnan (2), Suljić Omer (2), Čeljo Benjamin (2), Hadžić Hamza (2). Vidimlić Kemal – 12 odbrana.

Golove za Krajinu postigli su: Bajramović Edin (10), Burazor Bojan (7), Lipović Adem (5), Šahinović Emir (4), Lipović Alen (4), Salkić Ismir (3), Dizdarević Damir (1).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno