Rukomet

Čelik izgubio u Gradačcu golom razlike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik izgubio u Gradačcu golom razlike – Po isteku 60 minuta igre RK Gradačac- RK Čelik 30:29 (17:14) U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi FBiH- grupa Sjever rukometaši Čelika su se spotakli i nesretno izgubili utakmicu protiv RK Gradačca u Gradačcu. Rezultat 30:29 za domaću ekipu RK Gradačca.

Gol prednosti za Gradačac postignut je nakon što je označen kraj utakmice i to kod rezultata 29:29: istovremeno su sudije Lipa i Muhtarević dosuli penal, koji je izveden po isteku 60 minuta igre. Najbolji srijelac Gradačca i ove utakmice bio je Jasmin Hrvić (postigao 12 zgoditaka) koji je dosuđeni sedmerac pretvorio u gol pa je to značilo 30:29 za RK Gradačac.

Odlična utakmica

Inače, bila je to fenomenalna, prava prvenstvena utakmica u kojoj su domaći gledaoci (njih preko 500) uživali u izuzetno dobrom rukometu. Mnogi ljubitelji rukometa su nakon utakmice komentarisali da je ova utakmica po kvalitetu, igrom, žestinom i stalnom dinamikom bila bolja od mnogih premijerilagaških utakmica.

U odličoj igri domaćina, koja je podržavana gromoglasnim navijanjem publike, dominirali su Jasmin Hrnjić (postigao 12 golova), Edin Zrnić sa 7 i Benjamin Spahić sa 5 postignutih golova.

Kod Čelika nije bilo posebno dobrih šutera

Kod Čelika nije bilo tako raspoloženih šutera tako da je najviše golova postigao pivot Aldin Begagić (ukupno 7, od čega 3 iz penala), Kenan Muslić je postigao 6 golova, iako je igrao samo u drugom poluvremenu. Eldar Mehić posao je 4 gola, a igrao je takodje samo u drugom poluvremenu i imao učinak od 4 šuta – 4 gola. Adi Pašalić i Jasmin Omerović su postigi po tri gola, s tim da je Omerović imao i 2 asistencije i 3 ukradene lopte.
Najbolji pojedinac Čelika u ovoj utakmici je ipak bio Danijel Jurić, koji je imao jedan šut i postigao gol, ali je nad njim napravljeno 3 penala.
Golman Čelika Riad Polić je imao 10 odbrana, a Haris Muhić dvije.

Upravni odbor i Stručni štab razočarani rezultatom

Predsjednik Kluba Pane Škrbić, vidno razočaran nakon utakmice, izjavio je za naš portal:

”Imamo odličnu ekipu, imamo čak 20 igrača podjednakih kvaliteta, to nema niko ni u ovoj ni ostalim ligama! Imamo mogućnost da u svakoj utakmici igra svih 16 igrača, a još četiri ostaju van terena, iako bi i oni mogli takodje odlično igrati. Naš protivnik, kao RK Gradačac, iako ima odličnu ekipu, ima samo 8 igrača u rosteru i pobijedi nas! Takođe, naši igrači imaju i odlične uslove za rad, sve obaveze prema igračima i stručnom štabu su izmirene. Za januar ove godine obaveze prema igračima su isplaćene još 1. februara, a rezultata ipak nema. Narednih par dana ćemo sve to analizirati, kako na sjednicama Upravnog odbora i Stručnog štaba, tako i na sastanku sa igračima! Najavljujem rigorozne mjere za ubuduće, kako bi ostvarili zacrtani cilj – plasman u Premijer B ligu u narednoj sezoni”, rekao je Škrbić.

Naredna utakmica se igra se subotu 23. februara u dvorani Bilmišće.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno