Nogomet

Čelik ide na prvo mjesto i promociju u veći rang naredne sezone, neovisno o situaciji oko Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klub Čelik danas je organizovao press konferenciju za medije, te su se predstavnici kluba dotakli prethodne i buduće sezone, kao i proslave 77. rođendana kluba.

Danas su se prisutnima na stadionu Bilino polje obratili v.d. direktora kluba Emir Čerim, član Upravnog odbora Robert Jonjić i šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

V.d direktor kluba Emir Čerim dotakao se prethodne sezone, finansijskog dijela, te igračkog kadra za buduću sezonu:

“Nadamo se da ćemo do početka iduće sezone ući bez dugova prema igračima koji mogu blokirati klub i bojaznosti od blokade utakmice. Što se tiče igračkog kadra, dali smo šansu juniorima koji su izlazili iz generacije juniora, te su sigurno opravdali povjerenje. Pokazalo se da u Zenici ima kvaliteta i da naša škola itekako dobro radi. Djeca imaju priliku da zaigraju u prvom timu i jasno se primjeti skok kvaliteta koji su pojedinci dobili u ovih 15 kola. Tako da najveći plan za sljedeću sezonu je zadržati postojeće igrače te uz dva pojačanja ćemo sigurno najaviti borbu za prvo mjestu, što će biti cilj Upravnog odbora, menadžmenta i trenera za sljedeću sezonu. Čelik ide na prvo mjesto i promociju u veći rang, neovisno o situaciji oko Grada Zenica.” – rekao je Emir Čerim.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak je zadovoljan odrađenim poslom otkako je na klupi Čelika, te se i on dotakao naredne sezone:

“Nakon uspješne polusezone i 14 uzastopnih pobjeda, bliži nam se kraj sezone. Ostale su nam utakmice kupa i dvije prijateljske utakmice. Mogu sumirati utiske i reći da sam zadovoljan, prvenstveno rezultatom, ali glavni naš cilj je bio da promovišemo mlade igrače i mislim da smo u tome uspjeli. Već neke naše igrače kontaktiraju premijerligaški klubovi ali uz razgovore s njima, koje vršimo već mjesec dana, mislim da ćemo te igrače zadržati, jer je to u interesu i njih i kluba. Što se tiče sljedeće utakmice, koja nam slijedi u subotu protiv Sportinga, dat ćemo šansu mlađim igračima koji su dobijali manje prilike i vjerujem da će opravdati povjerenje. Ovu sezonu ćemo završiti 22.06, računajući da ćemo ostvariti sve pobjede i doći do finala kupa ZDK, nakon čega ćemo otići na zasluženi odmor. Pripreme bi trebale krenuti 12.07., a prvi dio priprema će biti u Zenici, gdje ćemo trenirati na Bilinom polju i Kamberovića polju. Krajem jula mislim da uz dogovor s Upravom kluba imamo ponudu da pripreme odradimo u Fojnici, te mislim da ćemo to konačno i dogovoriti. Samim tim, ovaj klub pokazuje da polako dolazi na stabilne noge i vjerujem da ćemo ići putem ka konačnoj stabilizaciji. Naš glavni cilj iduće sezone je prvo mjesto. Jedan od glavnih zadataka je da zadržimo bar one igrače na koje najviše računamo i koji su se dokazali u prethodnom periodu. Ogroman je interes pojedinih igrača da dođu u Čelik ali naravno ne želimo da pretrpavamo igrače u našim redovima i da imamo 30-40 igrača na treningu, radit ćemo onako kako treba da se radi i u Premijer ligi i vjerujem da će se u nekom budućem periodu to još više vidjeti.” – kazao je Emir Čerim

Robert Jonjić, član Upravnog odbora, kazao je nešto više o obilježavanju rođendana kluba.

“Ja ću se osvrnuti na planove koje se tiču bliže budućnosti, konkretno obilježavanje rodjendana. Dok je u klubu ovaj Upravni odbor, sigurno će se svaki rođendan Čelika dočekati na dostajnstven način, kako i dolikuje ovom klubu. Isto tako tim želimo podsjetiti javnost, političare i ostale da se kluba osnovanog 1945. godine nećemo odreći. Nakon toga, dotakao se plana koji možete vidjeti OVDJE. Na danima srijeda, četvrtak i petak će se također organizovati i prodaja ulaznica za navedene događaje (Nemoguće vruće i prijateljska utakmica protiv FK Velež Mostar). Moramo voditi računa da je broj mjesta za koncert grupe Nemoguće vruće ograničen, te pozivam sve navijače koji su zainteresovani da kupe ulaznice, koje će biti po cijeni od 10,00 KM, što prije. Rođendan će biti krunisan prijateljskom utakmicom protiv FK Velež Mostar. Uskoro ćemo precizirati i tačan termin odgiravanja utakmice, koji će svakako biti u večernjim termina. Ovo je poziv svim navijačima da u što većem broju dođu na tu utakmicu, a također još veći motiv za dolazak na utakmicu je oproštaj našeg igrača Aidina Mahmutovića od aktivnog igranja nogometa u Čeliku. Vjerujem da vas to sve zanima. Pratili ste situaciju oko trenera i Mahmutovića, te ta sitaucija nije povod da se Mahmutović oprosti od igranja. Razgovori na tu temu su trajali i ranije. Zbog same ovo situacije uprava je organizirala sastanak s trenerom i Mahmutovićem i donijela nekoliko zaključaka, i to da trener ima odriješene ruke u odlukama koje se tiču zelenog terena, a igrači moraju poštovati te odluke. Nesulagice se moraju riješavati unutar 4 zida, interno, a ne u vidu javnih prepiskih na društvenim mrežama, što se u budućnosti više neće tolerisati. Molim medije, novinare i javnost da stavimo tačku na tu priču i da se okrenemo rođendanu i svemu što slijedi u narednom periodu. Mahmutović je čovjek koji je zaslužio, pogotovu u zadnje 2 sezone, dostojan oproštaj i pozivamo sve navijače da ga pozdrave na utakmici. Mi kao što radimo i na finansijskom i organizacijskom oporavku kluba, tako i radimo i na ovim stvarima, te kroz odnos sa starim igarcima pokušavamo vratiti klubu stari sjaj. Pozivam i vas i navijače da nastavite pratiti društvene mreže Čelika za detaljnije informacije koje slijede u narednim danima.” – istakao je Robert Jonjić.

Cijelu press konferenciju možete pogledati na Youtube kanalu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno