Nogomet

Čelik golovima Durmiša, Mahmutovića i Popovića savladao Slobodu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje odigrali generalku pred početak nove sezone u Drugoj ligi FBiH. Protivnik Zeničanima bila je ekipa Slobode iz Novog Grada, koja se takmiči u 1.ligi RS, a meč je okončan pobjedom Čelika rezultatom 3:0.

Današnji meč na Kamberovića polju pratilo je oko 300 gledalaca, koji su došli da vide ekipi Čelika, koja naredne sedmice počinje s novi izazovima u višem rangu. Protivnik danas je bio po mjeri, ekipa Slobode, koja će se dosta toga pitati u narednoj sezoni 1 lige RS.

Nakon dosta nepovezane igre i mnogo grešaka u 20. minuti gosti su imali šansu, šutirao je Samardžić s ivice šesnaesterca, a Nurković sjajnom paradom spašava gol Čelika i dobiva veliki aplauz tribina. Nakon toga Čelik ima nešto više od igre, a nakon jedne greške gostujuće odbrane, mladi Eldin Durmiš to sve sjajno prati i dolazi do lopte, a onda rutinski pogađa za vodstvo Čelika 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Čelik, koji prijeti preko Varde, čiji šut brani Trako. Nakon toga i Sloboda je imala šansu nakon konfuzije u odbrani Čelika, ali na kraju do lopte dolazi Nurković. Ništa se nije dešavalo do 80. minute kada je rezervista Aidin Mahmutović digao stadion na noge, iskusni napadač topovskim udarcem s oko 20 metara pocijepao je mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:0. Do kraja utakmice nakon nespretne rakcije gostujućeg golmana Trake, Čelik je preko jedanaesterca stigao i do trećeg gola, a strijelac za konačnih 3:0 bio je Gabrijel Popović. Crno-crveni uvjerljivim trijumfom na najbolji mogući način najavili su početak sezone u Drugoj ligi FBiH, kada će naredne subote na Bilinom polju dočekati ekipu Stupčanice.

Čelik:Nurković, Sivac, Isaković, Smajić, Popović, Subotić, Žuna, Vardo, Šehić, Kolić, Smriko. Trener: Pavle Skočibušić.

Sloboda:Trako, Radišić, Zgonjanin, Rašević, Alispahić, Mehić, Kovačević, Nuhanović, Kesić, Samardžić i Alvarez. Trener: Duško Vranešević.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno