Nogomet

Čelik golom Mahmutovića do pobjede u Novom Šeheru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik golom Mahmutovića do pobjede u Novom Šeheru- Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Kantonalnoj ligi ZDK. Naravno ovaj rang takmičenja ove sezone posebno se prati jer u njemu nastupa jedan od velikana našeg nogometa, NK Čelik iz Zenice. Zeničani su danas u okviru 10. kola gostovali u Novom Šeheru, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Gosti su danas imali podršku svojih navijača, koji su bez obzira na sve zabrane okupljanja stigli u Novi Šeher kako bi bodrili svoj tim. Oko stadiona i na okolnom brdu skupio se veliki broj gledatelja, koji su željni nogometa, a posebno kada u njihovo mjesto stiže tako jedan veliki klub, što se ne dešava često.

Crno-crveni su prvi dio sezone završili sa devet pobjeda u devet odigranih utakmica, dok je Novi Šeher prvi dio sezone okončao na trećoj poziciji. Zeničani su od početka utakmice ušli odlučno i napadački kako bi što prije stigli do gola po veoma teškom i neravnom terenu. Nije se dugo čekalo do prvog gola, a nakon lijepe akcije iskusni Aidin Mahmutović u 10. minuti postiže gol za 0:1 za ekipu Čelika. Iako se očekivalo još golova, prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:1 za Zeničane.

U drugom poluvremenu gosti su imali potpunu kontrolu utakmice, domaći igrači su se tokom većeg dijela utakmice odlučili da igraju defanzivno, na kraju onaj gol Mahmutovića iz 10. minute bio je jedini na utakmici, tako da je konačni rezultat danas bio 0:1 za Čelik.

Zeničani su 10 uzastopnom pobjedom sada na 30 bodova, a crno-crvenima u prilog je išao i jučerašnji remi 0:0 ekipe Žepče 1919 u Nemili, tako da Čelik sada ima pet poena prednosti u odnosnu na ovaj tim, koji će u ovom dijelu prvenstva i gostovati na Bilinom polju.

Čelik je danas nastupio u sastavu: Nurković, Popović, Šehić, Šabić,Smajić, Horić, Salkić, Kovač, Piljug, Čičak i Mahmutović. U narednom kolu crno-crveni će ponovo gostovati, ovaj put kod ekipe Proletera.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno