Nogomet

Čelik dovodi još dva stranca, na usluge Finca se ne računa

Čelik dovodi još dva stranca, na usluge Finca se ne računa – Čelik ne računa na mladog finskog golmana Samu Volontinena – kazao je za Fenu trener Adnan Ornek. Finac je, zanimljivo, bio prvi igrač koji je tokom zime pristupio zeničkom premijerligašu, ali se nije iskazao tokom priprema da bi ušao u smanjenu kvotu stranaca.

– Volontinen je još tu, trenira s ekipom, ali planiramo dovesti strane igrače za pozicije veznog i krilnog pa na njega ne računamo. Već imamo stranca golmana, Bojana Pavlovića, koji je odlično pojačanje. Od stranaca imamo i nigerijskog veznjaka Paschala Okolia, kojeg u slučaju potrebe planiramo koristiti i na stoperu. Na poziciji stopera koristit ćemo i Haruna Vardu – ističe Ornek, koji najavljuje kako će Hrvat Ante Blažević uskoro dobiti bh. papire te će biti registriran kao domaći igrač.

Ornek najavljuje kako će drugi golman u proljećnom dijelu sezone biti Fikret Karajbić, jer su klub nedavno napustili golmani Branislav Ružić i Ratko Dujković, koji su jesenas čuvali gol zeničkog premijerligaša.

Čelik proljetni dio otvara subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode, a susret počinje u 17.30 sati.

– Jako respektiramo Slobodu, ali se nadamo uspjehu. Sigurno je da zbog povrede neće igrati Fenan Salčinović, dok je neizvjestan nastup Nermina Jamaka – kaže Ornek.

scsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem