Rukomet

Čelik dočekuje u Areni Krivaju – srijeda 17 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik dočekuje u Areni Krivaju – srijeda 17 sati – Press u RK Čelik pred kantonalni derbi sa Krivajom u Zenici u srijedu (17h) – U prostorijama RK Čelik održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Povod za press utakmica 7.kola Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 i kantonalni derbi sa Krivajom iz Zavidovića u srijedu u Zenici, te osvrt na 6.kolo prvenstva i veliku gostujuću pobjedu RK Čelik u Derventi od 31:29. Prisutnim su se  obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, te igrači Marko Pandžić i Adnan Begagić.

Osvrt na meč u prošlom kolu i pobjedu u Derventi (ovo je prva pobjeda u Derventi u zadnjih nekoliko godina, kako ističe Škrbić) dali su predsjednik Škrbić i igrači Pandžić i Adnan Begagić.

Ističu da su zadovoljni rezultatom, odnosom prema igri, te poštivanjem dogovora prije utakmice i rezultat je tu. U velikoj pobjedi najefikasniji je, ponovo, bio Marko Pandžić sa 11 golova i ovo je treća pobjeda Čelika u prvenstvu. Na utakmici u Derventi povredu nosa zadobio je Enes Skopljak, ali se u klubu nadaju njegovom nastupu u srijedu, kao i za mladog Hamzu Hadžića, koji nije igrao u Derventi zbog bolesti.

Božić i Duvnjak su još povrijeđeni. Sa golmanom Samirom Lilićem je raskinut ugovor i na njegovo mjesto uskočio je mladi Amar Ćerim, a još trojica mladih igrača je priključeno prvom timu i to Babić, Omerović i Mrako.

U vezi narednog protivnika ističu da je Krivaja dobra ekipa sa nekoliko odličnih igrača koje predvodi sjajni stručnjak Jasmin Mrkonja. Rukometaši Marko Pandžić i Adnan Begagić najavili su veliko zalaganje na parketu i pozvali zeničku publiku da dođu u što većem broju na utakmicu i da im pomognu na putu do pobjede, koja ne bi smjela doći u pitanje u zeničkoj Areni. Predsjednik Škrbić na današnjem pressu kazao da je uprava pokrenula inicijativu za saradnju sa školom rukometa Čelik junior i da sada čekaju odgovor iz Čelik juniora.

Utakmica između Čelika i Krivaje igra se u srijedu 19.10.2016.godine u Areni Zenica sa početkom u 17 sati. Ulaz je 3 KM, ali su u klubu odlučili da besplatan ulaz imaju učenici, studenti i penzioneri uz adekvatne dokaze o statusu.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno