Košarka

Čelik dočekuje Sparse

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica 20.kola „Lige 12“ prvenstva KSBiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi OKK Spars iz Sarajeva, lideru na tabeli , sa jednim porazom u 19 odigranih kola Lige 12. Utakmica OKK Čelik – OKK Spars na rasporedu je u subotu 07.marta 2015.godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM. Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, trener u OKK Čelik, te Ashar Dedić i Srđan Damjanović, standardni prvotimci OKK Čelik.
Evo šta je, pored ostalog, izjavio trener Ahmed Muminović:
„U goste nam dolazi najbolja ekipa u ligi koja je sigurno favorit, ali ako ponovimo igru iz Širokog Brijega gdje smo nesretno poraženi u posljednjim trenucima utakmice, vjerujem da možemo do pobjede protiv favorizovanih Sparsa. U toj utakmici, kao i protiv Mladosti koju smo pobijedili, pokazali smo karakter, zajedništvo, borbenost i nadam se da ćemo sve to sutra, uz podršku naših navijača, ponoviti i slaviti pobjedu koja će nam mnogo značiti u borbi za opstanak“.
Što se tiče zdravstvenog biltena Muminović ističe povredu koljena Dine Alića, te da je on „izgubljen“ do kraja sezone. Ostali igrači Čelika maksimalno su motivisani i spremni da u četvrtoj ovosezonskoj utakmici protiv SPARS-a pruže odličnu igru.

Ashar Dedić je optimista, iako u Zenicu dolazi odlična ekipa sarajevskog Sparsa:
„Znamo da nas čeka težak zadatak, super kvalitetan protivnik, ali to nama daje dodatni motiv da pružimo svoj maksimum i pobjedom se približimo cilju. Naravno, bio bi nam to podstrek i da sa još većim optimizmom odemo u Tuzlu za sedam dana na megdan Slobodi, kao i pred domaću utakmicu protiv direktnog rivala Bosne Royal. Igramo dobro i Čelik nije zaslužio da se nađe u ovakvoj poziciji, ali je nedostatak sreće doveo nas u nezavidnu situaciju da nam je svaka od preostale tri utakmice, odlučujuća“-zaključuje Ashar Dedić.
Srđan Damjanović je organizator Čelikove igre uz Armina Avdibegovića. On ističe kako je svaka utakmica za njih “biti ili ne biti”, te da će nastojati da pobjede i da produže nadu u opstanak i dodaje: „Obećavam da ćemo dati sve od sebe. Znamo dosta o SPARS-ima. Utakmica je ovo za nas od velikog značaja i obzirom na pozitivnu atmosferu u svlačionici i da dobro radimo, nadam se da ćemo se na kraju radovati pobjedi zajedno sa našim navijačima“, optimista je Srđan Damjanović.

U preostala tri kola, do kraja ligaškog dijela takmičenja, Čelik je domaćin Sparsima i Bosni Royal u zadnjem 22.kolu, dok gostuje Slobodi iz Tuzle u 21.kolu.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – OKK Spars na rasporedu je u subotu 07.marta 2015. godine u Areni Zenica, sa početkom u 20:00 sati. Ulaz je 2 KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u ARENU ZENICA (20h) i da podrže košarkaše OKK Čelik u borbi za opstanak u Ligi 12 u ovoj važnoj utakmici.
„Da fer i korektnim navijanjem, kako to uvijek i čine, pomognu da napravimo korak prema opstanku u društvu najjačih bh. košarkaških klubova, gdje je OKK Čelik svakako mjesto. Kupovinom ulaznica od 2 KM i navijanjem pomozite voljeni klub“ – poručuju iz OKK Čelik.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno