Nogomet

Čelik dočekuje Borac na Bilinom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U NK ČELIK. U PETAK:  NK ČELIK – FK BORAC BL (16h). U ČELIKU OČEKUJU PRVU DOMAĆU POBJEDU U DRUGOM DIJELU I RUŠENJE NEUGODNE TRADICIJE PROTIV BORCA. U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 19. kola (četvrto kolo proljetnog dijela prvenstva) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Borac iz Banja Luke.

Utakmica će se igrati na stadionu “Bilino polje” Zenica, u petak, 03.aprila 2015.godine, u 16 sati, a glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića.
Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Jovo Kojić, nogometaš NK Čelik. Trener Elvedin Beganović kaže da respektuju ekipu Borca, koji dobro poznaje ekipu Čelika (Vlado Jagodić, bivši trener Čelika, nap.a.) i optimista je pred sutrašnju utakmicu.
Beganović, dalje, nastavlja: „Mi sutra želimo tri boda i prekid niza nepobjedivosti Borca, kojeg nismo porazili devet godina. Želimo prekinuti tu negativnu tradiciju i nastaviti sa pozitivnim nizom u prvenstvu. Ako igrači budu maksimalno angažovani na terenu sigurno je da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Kada je u pitanju igrački kadar, Semir Bajraktarević ima tri žuta kartona, a povrijeđen je i Anel Dedić, čiji nastup je pod znakom pitanja. Vjerovatno ćemo na poziciju zadnjeg veznog vratiti Alena Dedića ili Nikolu Simića. Imaju odličnu ekipu, sjajni su u defanzivi, a izuzetno su opasni u kontrama preko Stokića i Subića“-zaključuje Beganović.

Čelikov defanzivac, koji se ističe i kao strijelac, Jovo Kojić, kaže da dobro poznaju ekipu Borca i da je to odlična ekipa, koja će sutra pokušati ostvariti povoljan rezultat na Bilinom polju. Kaže da im je pauza u prvenstvu dobro došla i maksimalno su spremni i koncentrisani za sutrašnji duel. Nada se da uz maksimum svakog igrača počev njega da sutra mogu osvojiti tri boda.

Da ponovimo, tradicija je apsolutno na strani gostiju iz Banja Luke. Naime, zadnjih 14 utakmica Zeničani ne znaju za pobjedu protiv Borca, a posljednjih šest susreta na Bilnom polju omjer je tri remija i tri poraza. Čelik je Borac pobijedio posljednji put u jesenjem dijelu sezone 2006/2007. godine rezultatom 3:0 (strijelci: Vršajević, Ljevaković i Adilović), a biće interesantno vidjeti da li će srušiti devet godina stara tradicija bez pobjede Čelika protiv Borca na Bilinom polju u Zenici.
Utakmica Čelik – Borac će biti  prenošena na Areni 1, a ne na BHT1, kako smo vas ranije izvjestili u najavi 19.kola, zbog čega se izvinjavamo svojim čitaocima.

E. Imamović za Zenicablog
+ foto sa pressa + foto plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno