Nogomet

Čelik desetkovan u Tuzli – 6.kolo Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik desetkovan  u Tuzli – 6.kolo Premijer lige

Nakon jučarašnje odluke Disciplinske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH, NK Čelik u 6. kolu u Tuzlu  putuje desetkovan bez pet standardnih prvotimaca. Naime, zbog zarađenih crvenih kartona na utakmici protiv Širokog Brijega u 5.kolu,  kažnjena su i trojica nogometaša Čelika. Fenan Salčinović kažnjen je sa tri utakmice neigranja, Anes Haurdić sa dvije, a Semir Pezer jednu prvenstvenu utakmicu.

Šef stručnog štaba Čelika, Kemal Alispahić, osim trojice kažnjenih nogometaša za utakmicu sa Slobodom u Tuzli ne može računati ni na  Harisa Heću koji ima tri akumulirana žuta kartona, te na Emira Jusića, od ranije povrijeđenog.

Čelik ima veoma težak raspored u naredna tri kola, 6.kolo gostuje u Tuzli, 7.kolo domaćin je Željezničaru i 8.kolo gostuje kod Zrinjskog.

U narednoj utakmici, zbog skračenog rostera, priliku da zaigraju u ekipi Čelika trebali bi dobiti Anes Duraković, Faris Zeljković, Almir Pliska, Jasmin Smriko, Armin Duvnjak, Dženis Huseinspahić i Tarik.Adilović, koji u dosadašnjih pet kola nisu imali veliku minutažu, sem Smrike i Pliske, koji uglavnom u svakoj utakmici ulaze u posljednjih 20-tak minuta utakmice. Kada je u pitanju tradicija između Slobode i Čelika u Tuzli ona je ubjedljivo na strani Tuzlaka i gotovo se na pamti kada je Čelik zadnji put donio bodove iz Tuzle.

Šesto kolo BH Telekom nogometne lige BiH na rasporedu je narednog vikenda i u ponedjeljak i sve će biti u direktnim TV prijenosima osim utakmice Široki Brijeg – Krupa.

Donosimo kompletan raspored utakmica 6.kola (subota, 20.8./nedjelja, 21.8./ponedjeljak, 22.8.2016.god.), parovi, satnica, TV:
Subota, 20.08.2016.

Olimpic – Mladost (17) Arena Sport 1

Sloboda – Čelik (17,30) Moja TV

Željezničar – Zrinjski (21) BHT 1

Nedjelja, 21.08.

Vitez – Radnik (17) Arena Sport

Široki Brijeg – Krupa (20;30)

Ponedjeljak, 22.08.

Sarajevo – Metalleghe BSI (17,30) Moja TV

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno