Nogomet

Čelik bolji od Jajčana 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik pobjedio Metalleghe iz Jajca sa 1:0. Na stadionu Bilino polje u Zenici danas su odigrali pripremnu-prijateljsku utakmicu igrali zenički NK Čelik i NK Metalleghe BSI iz Jajca, novi prvoligaš u ligi Federacije BiH. Završeno je minimalnom pobjedom Čelika od 1:0. Strijelac Marin Popović iz penala u 41.minuti.

Sastavi ekipa:
ČELIK: Adilović, Kojić, Jusić, Kazazić (Goran Popović), Bureković (Oglečevac), (Dženis Huseinspahić), Pezer (Grahovac), Bajraktarević, Barać (Selimović), Hećo (Bućan), Anel Dedić (Duraković), Marin Popović.
METALLEGHE: Fejzić, Dujaković, Stakić, Helvida, Benović, Karađuz, Sakan, Radulović, Gavrić, Popović, Rovčanin.
Ovo je bila Čelikova generalna proba pred narednu sezonu koju Čelik otvara u narednu nedjelju protiv Slobode iz Tuzle. Završeno je minimalnom pobjedom Čelika od 1:0, a strijelac jedinog gola bio je mladi Marin Popović iz penala u 41.minuti, kojeg je sudija opravdano dosudio nakon igranja rukom u šesnaestercu jednog igrača gostiju iz Jajca.
U drugom poluvremenu Čelik je imao najbolju priliku u 51. minuti kada je Marin Popović srušen u kaznenom prostoru gostiju nakon čega je sudija ponovo dosudio penal. Ovoga puta izvođač je bio Dženan Bureković čiji je udarac zaustavio golman gostiju Fejzić.
Utakmica je odigrana pred oko 300 gledalaca po izuzetno toplom i sparnom vremenu (35*C).
U toku utakmice vidjeli smo još nekoliko prilika za postizanje golova, ali su se istakli golmani Adilović i Fejzić sa po nekoliko dobrih intervencija. Čelik je imao najbolje prilike preko Semira Bajraktareviće u 17.minuti na dodavanje Marina Popovića, te preko mladog Vladimira Grahovca u 90.minuta nakon prodora i odličnog šuta sa ivice šesnaesterca, čije je udarce odbranio golman Fejzić.
Iako se utakmica igrala po izuzetno teškim uslovima, prisutni su mogli vidjeti jednu kvalitetnu predstavu obje ekipe

E.Imamović za Zenicablog

CELIK1vbn45ttgb8q



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno