Ostali sportovi

Čelik 07 pobjednik Memorijalnog turnira „Uzeir Beganović“ u sjedećoj odbojci

Čelik 07 pobjednik Memorijalnog turnira „Uzeir Beganović“ u sjedećoj odbojci – U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici održan je jednodnevni, a drugi po redu, Memorijalni turnir „Uzeir Beganović“ u sjedećoj odbojci. Turnir je održan u čast preminulog  predsjednika organizacije RVI Zenica i osnivača Kluba sjedeće odbojke Bosna Zenica.

Na turniru je nastupilo šest ekipa iz naše zemlje i to:  Zenica RVI, Čelik 07 iz Zenice, Breza 304, Ilidža, Bosna iz Zenice i Breza.

Utakmice su se igrale u dvije grupe, a pobjednici grupa bili su Čelik 07 i Zenica RVI, koji su igrali finale za pobjednika turnira. U finalu je pobjedila je ekipa Zenica 07 sa 2:0 u setovima (25:19) i (25:20) i ona je pobjednik 2.Memorijalnog turnira „Uzeir Beganović“.

Treće mjesto osvojila je ekipa Bosna Zenica, koja je pobjedila ekipu Ilidže sa 2:0 (25:16) i (25:22).

Današnjem turniru prisustvovli su i Beganovićev sin i unuk, saopštio nam je Zakir Alispahić, sekretar organizacije RVI Zenica.

Organizator i domaćin turnira bila Organizacija RVI Zenica.

E.Imamović; Foto E.Imamović/ RVI Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem