Info

Čeka se potez Tužilaštva – Gasovod Zenica-Travnik napušten, ali pod pritiskom?

Gasovod Zenica-Travnik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gasovod Zenica-Travnik napušten, ali pod pritiskom? – Gasovod Zenica-Travnik napušten, ali pod pritiskom? – BH-Gas d.o.o. Sarajevo u cilju zaštite imovine Društva, a time i interese vlasnika – Vlade Federacije BiH pokrenuo je određene aktivnosti u vezi statusa na gasovodu Zenica – Travnik, piše Avaz.

Naime, slijedom Zaključka Vlade Federacije BiH donesenog na 57. sjednici od 8. juna kojim se zadužuje Uprava i Nadzorni odbor Društva da uputi zahtjev Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo da se ispitaju sve okolnosti i eventualne nepravilnosti prilikom realizacije Projekta Gasifikacija SBK, Uprava BH-Gasa je po prijemu Zaključka od strane Vlade postupila po istom na način da je uputila dopis prema Kantonalnom tužiteljstvu.

U narednom periodu očekuje se reakcija Kantonalnog tužiteljstva prema izjavi Jasmina Salkića, v.d. direktora BH-Gasa:

“Uprava BH-Gasa je prilikom razmatranja činjeničnog stanja po pitanju projekta Zenica – Travnik ustanovila par alarmantnih informacija poput toga da je gasovod napušten od 2014. godine, da nije pokrenut pokstupak za angažovanjem novog izvođača po raskidu ugovora sa prethodnih, da je isti pod pritiskom, što automatski dovodi u pitanje i njegov sigurnosni aspekt i niz drugih problema. S tim u vezi, Zaključak Vlade FBiH korespondira sa ovim nalazima te neovisno na težinu koju očekujemo prilikom rješavanja ovog problema, nadamo se da ćemo u saradnji sa Kantonalnim tužiteljstvom uspjeti definisati određena činjenična stanja, koja će nam pomoći u narednom periodu da imamo polaznu osnovu za daljne aktivnosti po pitanju naše imovine. Paralelno sa ovim postupkom biće pokrenute aktivnosti na vraćanju funkcionalnosti gasovodu”.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno