Zenica

„Čas tjelesnog odgoja“ u Zenici

Čas tjelesnog odgoja u Zenici
Čas tjelesnog odgoja u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Čas tjelesnog odgoja“ u Zenici- Učenici i učenice osnovnih škola iz Zenice, njih oko hiljadu, došli su danas u Trening centar NS/FS BiH gdje su im reprezentativke BiH održale „Čas tjelesnog odgoja“.

U organizaciji Fare network, Agencije Ebbe comms i NS/FS BiH današnje okupljanje ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine počelo je druženjem sa zeničkim školarcima.

Selektorka bh tima Samira Hurem o ovom događaju uz osmjeh kaže: „Drago mi je što je pokrenuta ova ideja. Ovo je pokazatelj da ćemo protiv Engleske u utorak imati pune tribine. Djeca iz zeničkih škola su danas imala priliku da se druže sa našim igračicama i da se upoznaju sa ženskim fudbalom , a doći će da nas podrže u bitnom kvalifikacionom susretu.“

Ema Alagić, predstavnica Fare network je izjavila: „Naš cilj je da ovim motivišemo što veći broj publike da dođe na utakmicu protiv Engleske, ali i da nastavi da prati našu žensku reprezentaciju. S tim u vezi ranije smo organizovali seminar za novinare o izvještavanju o ženskom fudbalu, jer su oni jako bitni u cilju motivisanja publike i javnosti. Danas smo organizovali „Čas tjelesnog odgoja“ za učenike, pretežno 4. i 5. razreda, a ima tu i nešto starije djece. Razgovarali smo sa njima o fudbalu i motivisali ih da zavole ovaj sport koji je snažan socijalizator za djecu i može da ih usmjeri da na zdrav način provedu svoje djetinjstvo i mladost.“

Bh seniorke će danas u 16 sati odraditi prvi trening u sklopu priprema za meč sa Engleskom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno