Zenica

Cabaret Winter Fest zatvoren “Danom dječjeg osmjeha”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Cabaret Winter Fest zatvoren “Danom dječjeg osmjeha” Cabaret Winter Fest, jedini zimski festival nekomercijalnog karaktera u regionu, koji već petu godinu za redom organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, zvanično je završio u nedjelju 30.12.2018. sa “Danom dječje radosti” gdje su socijalno ugroženoj djeci, djeci sa posebnim potrebama i psihofizičkim poteškoćama, djeci Roma, te djeci iz JU “Dom i porodica” te asocijacije “Leda” uz pomoć prijatelja, priredili gratis dječju predstavu, podjelu paketića te druženje sa Deda mrazom.
“Veliki prijatelji Cabaret cluba, Anđela Ilić, glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, te Miroljub Mijatović, glumac i rukovodilac” Dječje, omladinske i lutkarske scene” BNP-a, za svu djecu su odigrali predstavu, koja je počela u 11 sati na velikoj sceni BNP-a, jer je broj djece bio prevelik da se predstava prvobitno odigra na maloj sceni. Ovom prilikom im se od srca zahvaljujemo jer je ovo prvi put od kako postoji festival da je odigrana dječja predstava sa glumcima iz ansambla BNP-a. Miroljub i Anđela su predstavu odigrali ne tražeći ništa. A javnosti je poznato da je Miroljub Mijatović inače i umjetnički direktor festivala.
Nakon odigrane predstave, djeca su u grupama sprovedena u Cabaret club, gdje je pored podjele stotina gratis paketića, upriličeno i druženje sa Deda mrazom i fotografom Jasminom Hadžićem-Blickom, koji je zabilježio svaki momenat, te će sve slike biti podjeljene u Cabaret clubu od danas.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti vlasniku firme “Ekor komerc” i gospodinu Ekremu Oruču, te direktoru GTG plin iz grupacije Linde gas, Emiru Berbiću, koji su donirali gratis paketiće za svu djecu, našem dragom Ahmedu Jašareviću koji je bio u ulozi Deda mraza, te Jasminu Hadžiću- Blicku, koji je svu djecu fotografisao i izradio za svakog gratis fotografiju, koje će biti podjeljenje djeci” – kazala su nam braća Ivan i Andrija
U fotogaleriji pogledajte kako je izgledao “Dan dječjeg osmjeha” koju nam je dostavio Jasmin Hadžić-Blicko. Fotografije djece nećemo objaviti zbog autorskih prava, jer iste se mogu preuzeti u Cabaret clubu a neke će biti uručene.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno