Zenica

CABARET WINTER FEST: Sve spremno za jedinstvenu aukciono-prodajnu izložbu osoba sa posebnim potrebama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CABARET WINTER FEST: Sve spremno za jedinstvenu aukciono-prodajnu izložbu osoba sa posebnim potrebama – Sutra, u okviru CABARET WINTER FESTA, jedinog zimskog festivala u Zenici, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, bit će održana jedinstvena aukciono-prodajna izložba na našim prostorima.

Naime, riječ je o vrhunskim slikama koje su naslikale osobe sa posebnim potrebama iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” iz Zenice.

“Sa osobama u protekla 4 mjeseca je radila svjetski priznata majstorica enkaustike, Zeničanka, Zdena Šarić-Pisker, inače i likovna koordinatorica festivala. “Zvjezde”‘ je učila slikati i na veliko oduševljenje roditelja ali i nas, nastalo je preko 120 vrhunskih djela. Sve slike su izložene u Cabaret clubu, a zvanična aukciono-prodajna izložba je sutra u Cabaret clubu sa početkom od 19:30.

Pored prodaje slika, program će upotpuniti i Dječja, omladinska i lutkarska scena BNP-a, pod vodstvom Miroljuba Mijatovića, koji je umjetnički direktora festivala, a ujedno će i voditi samu aukciju. Važno je naglasiti da sva sredstva od prodatih slika će ići istoimenom udruženju.

Ovom prilikom pozivamo sve privrednike, ljude na vlasti, kao I sve one koji su društveno odgovorni, da dođu, kupe sliku i nabace jedan osmjeh više”-ističu Petrovići.

Inače kompletan festival je posvećen osobama sa posebnim potrebama, gdje je cilj svakog festivala ukazati koliko su to radišne i inteligentne osobe, vrijedne pažnje i da trebaju biti rame uz rame sa svima nama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno