Ljudi

Cabaret uz Zvijezdice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cabaret uz Zvijezdice – Braća Petrović, Ivan i Andrija, danas su na račun Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “ZVIJEZDA”, uplatili 2.180,00 KM. Inače, braća Petrović već dvije godine podržavaju ovo udruženje, a cilj im je javnosti ukazati na probleme koje imaju u društvu.

“Želimo prije svega ukazati da su to ljudi, koji su i te kako sposobni za rad, inovativni i puni emocije.Pored toga, želimo ukazati na zgradu u kojoj se nalazi njihovo udruženje, koja se skoro u ruševnom stanju.Zgrada jeste u vlasništvu ustanove za predškolski odgoj,te je u njoj nekada bilo obdanište, ali investitor za istu postoji, samo se čeka odobrenje vlasti.Zgrada je idealna za dnevni centar, na čemu treba da se svi zalažmo.U skorije vrijeme, radit ćemo još dva projekta sa ovim udruženjem, te pokušati ukazati da ovi ljudi mogu da imaju i radni odnos u nekoj od ustanova”-ističu Petrovići.
Ovom prilikom pozivaju sve ljude da se uključe skupa sa njima u podršku ovim ljudima, a za zadnji projekat koji su uradili bila je jedinstvena izložba slika koje su uradile baš osobe sa posebnim potrebama, gdje su im veliku podršku dali, Miroljub Mijatović, direktor Dječje, omladinske i lutkarske scene BNP-a, Nurđehan Šahinović, ministar za socijalni rad, politiku i izbjeglice ZDK-a, Mediha Gasal-Draganović, nastavnica u osnovnoj muzičkoj školi, te majstorica enkaustike Zdena Šarić-Pisker, koja je nedavno svrstana među 100 Evropskih majstora tehnike slikanja peglom i voskom.
U prilogu pogledajte fotografije zgrade u kojoj osobe sa posebnim potrebama imaju svoje prostorije:


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno