Zenica

Cabaret club: Ko će pobijediti u prvoj zeničkoj “Sudačkoj nadoknadi”?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cabaret club: Ko će pobijediti u prvoj zeničkoj “Sudačkoj nadoknadi”? – Šta god da su svjetski PISA rezultati kazali o našem funkcionalnom znanju, jedno je nesporno – Bosanci i Hercegovci su oduvijek njegovali sklonost prema kviz takmičenjima, čak toliko da se prema nekim parametrima svrstavaju među najkvizaškije nacije, rame uz rame s Englezima.

A s Englezima mogli bi se porediti i po svojoj pasioniranosti prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. No, šta se dobije kad se spoje, na prvi pogled dvije nespojive ljubavi, nogomet i kviz, najbolje ćemo saznati u petak, 13. decembra, na “Sudačkoj nadoknadi” koja će se, kao i mnogobrojne dosadašnje neviđene atrakcije u našem gradu, odigrati u “Cabaret clubu” s početkom u 20,00 sati.

“Sudačka nadoknada” je pub kviz autora Vedrana Bagarića, profesora zemljopisa u KŠC “Sveti Pavao” Zenica, koji isti redovno organizuje u rodnoj Busovači, Kiseljaku, Kreševu i Fojnici, a u nekoliko navrata dosad u Mostaru i Žepču. Po prvi put u našem gradu ovaj kviz priredit će i našim sugrađanima u saradnji sa braćom Petrović, Ivanom i Andrijom. Ideju za “Sudačku nadoknadu” potaknulo mu je gostovanje poznate kviz franšize “Nogometne ikone” u jednom busovačkom pubu, nakon kojeg je predložio njegovom vlasniku da sam osmisli kviz, koji bi konceptualno bio drugačiji.

Na naše pitanje o konceptu ove igre, koja se uspješno približava svom pedestom izvođenju, autor Bagarić je pojasnio: “Kviz se sastoji od ukupno 56 pitanja, koja obuhvataju 10 različitih tema iz nogometa. Svaka tema ima po 5 pitanja, koja se zavisno od svoje “težine” boduju u rasponu od 10 do 50 poena. Teme su Liga prvaka, stadioni, svjetska prvenstva, kultnih 11, grbovi, potezi za pamćenje (video tema)… kao i bonus runda od 6 pitanja, od čega su dvije asocijacije. Natjecanje je ekipno, tako da svaka ekipa ima po 2 do 4 člana i svi odgovaraju na sva pitanja, a poeni se zbrajaju za svih 57 pitanja. Inače, kviz vremenski traje oko tri sata s kraćim pauzama, ali njegova zanimljivost i dinamičnost uvijek proizvedu pravu nogometnu atmosferu. Zainteresirali smo i sponzore, koji obezbjeđuju vrlo primamljive nagrade. No, oduševljenje sudionika čini čak da i ovakve nagrade padaju u drugi plan, jer su nezaboravne zabave i druženja nešto što u prvom redu privlači ekipe i druge ljude, koji uživaju u ulozi posmatrača i navijača. A da bi se natjecanje provelo u duhu potpunog fair playa, mobiteli se odlažu na sigurno mjesto do završetka kviza.”

Ulaz za kviz je slobodan, s tim da se ekipe prijavljuju prije početka natjecanja uz prethodnu uplatu sa po 5 KM po članu u ekipi. Nagrade su dobitak od 100 do 50 KM, četiri Bet Live bona u vrijednosti od po 20 KM, gratis kotizacija, te ostale utješne nagrade.

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane sugrađane da, u inat onima koji nas svrstavaju na niže ljestvice znanja, pokažemo kako Bosanci i Hercegovci ruše sve rekorde u poznavanju onoga što najviše vole,” poručili su organizatori kviza, braća Petrović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno