Info

Č E S T I T K A POVODOM JEVREJSKOG BLAGDANA HANUKE I KRŠĆANSKOG BLAGDANA BOŽIĆA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani sugrađani,

U povodu dva velika blagdana, šaljemo Vam preko sredstava informisanja Čestitku u ime Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici – Islamske, Katoličke, Pravoslavne i Jevrejske zajednice/crkve našega grada.

Dragim prijateljima Jevrejima, Predsjedniku Jevrejske zajednice u Zenici i svim članovima,

Želimo sretan blagdan svjetlosti i posvećenja, sa željom da ga provedete sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i radosti zajedničkog okupljanja.

Molimo Svevišnjega da po slavljenju velikih blagdana udijeli svima nama svoga blagoslova kako bi gradili mir svuda a posebno u Svetoj Zemlji te kako bi svijetu mogli svjedočiti vrjednote koje proizilaze iz vjere u Jednoga Boga.

Hag Hanuka Sameah!

Poštovani sugrađani;Dragi prijatelji;Braćo i sestre.

Božić kao blagdan nad blagdanima, blagdan radosti obitelji i toplog strujanja božanske ljubavi kroz ovaj svijet, koja može da zagrije svaki dom i svako srce, oživljujući ih za život i radost, neka svakomu čovjeku obnovi nadu u beskrajnu Božju ljubav. Neka po toj ljubavi budemo naučeni kako voljeti čovjeka – svakoga čovjeka, za dobro cjelokupnog našeg čovječanstva.

Božić posebno želimo čestitati našim zeničkim svećencima i časnim sestrama, također, blagdan Kristova rođenja želimo čestitati i svima Vama dragi vjernici, sa željama za Vaše dobro zdravlje, sreću i obilje blagoslova!

ČESTIT BOŽIĆ!

SVIM GRAĐANIMA NAŠEGA GRADA ZENICE I NAŠE ZEMLJE BOSNE I HERCEGOVINE, ŽELIMO SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2020. GODINU. NADAMO SE DA ĆEMO NASTAVITI GRADITI POVJERENJE I VRAĆATI TAKO POTREBNU NADU U (SU)ŽIVOT!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno