Kultura

BZK Preporod Zenica upriličio svečanost povodom Dana nezavisnosti- fokus bio na mladima, našoj budućnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod Zenica upriličio svečanost povodom Dana nezavisnosti- fokus bio na mladima, našoj budućnosti- Dana 28. 02. 2022. godine u prostorijama BZK „Preporod“ GD Zenica održana je svečanost povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Organizaciju gala svečanosti je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK na čelu sa ministrom dr. Kozlićem i BH Telecom – direkcija Zenica na čelu sa direktorom mr. Namirom Škaljom.

Vrijedna ekipa zeničkog Preporoda je pripremila bogat kulturno-umjetnički i zabavni sadržaj za goste. Nakon himne na violini koju je besprijekorno izvela talentirana Amina Bajramović prisutnima se obratio predsjednik BZK „Preporod“ dr. Huseinspahić, koji je ukazao na značaj očuvanja bošnjačkog identiteta i tradicije te državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Maestralnim izvedbama Narodnog orkestra BZK „Preporod“ GD Zenica, na čelu sa Halidom Kobićem uljepšano je praznično raspoloženje i svečarsko ozračje. Poseban doprinos manifestaciji su dale solistice: Amina Bajramović, Emina Sinanović, Ema Džaferović i Edbir Šarić, te voditeljica programa Nudžejma Ismić. Prisutnima se prigodnom besjedom obratio i dr. Amir Ismić, zlatni ljiljan koji je ukazao na amanet države i karakter oslobodilačko-odbrambenog rata koji su pripadnici Armije R BiH vodili časno i pošteno.

U okviru manifestacije dodijeljena su priznanja za najbolje radove koji su dostavljeni na konkurs, koji je BZK „Preporod“ GD Zenica objavio povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, na temu Bosna i Hercegovina – naša jedina domovina. Priznanja su dodijeljena u tri kategorije.

U kategoriji prozni radovi nagrade su osvojili:

  1. mjesto- Muhamed Halilović- Prva Gimnazija Zenica
  2. mjesto- Haris Telalović- Ekonomska Škola Zenica
  3. mjesto- Haris Plaćo

U kategoriji poetski radovi nagrade su osvojili:

  1. mjesto- Belma Hodžić- OŠ Musa Ćazim Ćatić
  2. mjesto- Ema Šeper- OŠ Alija Nametak
  3. mjesto- Tajra Karić- OŠ Mak Dizdar

U kategoriji likovni radovi nagrade su osvojili:

  1. mjesto- Hadidža Čajlaković- OŠ Aleksa Šantić
  2. mjesto- Elmina Čoloman- OŠ Mak Dizdar
  3. mjesto- Lamija Keleštura- OŠ Aleksa Šantić

Za sve tri kategorije BZK „Preporod“ GD Zenica je obezbijedio novčane nagrade i to u rasponu od 50-150 KM. Ponosni partner ovog projekta je bio BH Telecom koji je obezbijedio poklon paket svojih proizvoda za sve nagrađene.

Saopćenje BZK Preporod Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno