Politika

BZK Preporod Zenica: Ivana Marić je persona non grata za BZK Preporod Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod Zenica: Ivana Marić je persona non grata za BZK Preporod Zenica- Kao Bošnjačka zajednice kulture „Preporod“, gradsko društvo Zenica (BZK „Preporod“ GD Zenica), koje je obnovilo svoje postojanje još davne 1991. godine, a na temelju člana 22 Statuta BZK „Preporod“ GD Zenica koji nas obavezuje da se, između ostalog, borimo protiv djelovanja svih oblika protivbošnjačkih ideologija i organizacija, te da radimo na snaženju i razvijanju svijesti o ukupnosti bošnjačke kulture, najoštrije osuđujemo nastup političke analitičarke Ivane Marić, koja je na jednom od seminara u Londonu održanom tokom 2018. godine (na engleskom jeziku) kazala: „…jer BH Hrvati su katolici, BH Srbi su pravoslavci i Bošnjaci-to je nešto novo, što su oni otkrili/izmislili kako bi imali nešto, ne samo muslimani.“

Imajući u vidu bošnjački historijski korijen, neupitnost Bošnjaka kao etnosa, naroda i nacije kao i sve poteškoće kroz koje su prošli Bošnjaci u svom hiljadugodišnjem bitku i kontuiranom negiranju njihove posebnosti, često svođene na samo vjerski segment njihovog identiteta, BZK „Preporod“ GD Zenica poziva mr. Ivanu Marić da u što kraćem roku uputi javno izvinjenje svim Bošnjacima, i to ne samo muslimanima, nego i nemuslimanima.

Sve dok to ne učini gđa Marić će biti persona non grata kad je u pitanju BZK „Preporod“ GD Zenica. Na koncu, čestitamo gđi Marić 08. mart/Međunarodni Dan žena i želimo joj svako dobro u daljem radu.

S poštovanjem!

Predsjednik BZK „Preporod“ GD Zenica
prof.dr. Huseinspahić Ajdin



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno