Kultura

BZK Preporod: promocija knjige Irsada Sokića “Mir za kojim čeznem”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: promocija knjige Irsada Sokića “Mir za kojim čeznem” – Bošnjačka zajednica kulutre „Preporod“Zenica organizuje promociju knjige Irsada Sokića iz Breze ,„Mir za kojim čeznem“ .

Izvod iz recenzije:….“Posebnu pažnju privlači posljednji dio zbirke,ujedno i dio po kojem je i nazvana zbirka „Mir za kojim čeznem“.Drugačiji u izrazu,donosi prijelaz i lirsku prozu,oslobođenje „terora“ štiha kao i katarzu.U njemu je ispisana trauma lirskog subjekta nakon iskustva ranjavanja gdje snažne metafore „štapa koji me pridržava“ i invalidskih „kolica koja me izvode u ljepši svijet“ na izvjestan način dijalogiziraju sa Krležinim pripovejtkama “Domobran Jambrek“ i „Baraka pet be“. U tom smislu naročito je uspjela trodijelna pjesma u prozi „Tunel“…Mirza Herco.

Moderator je Mirza Herco, a o knjizi će govoriti prof.Tarik Galijašević i prof.Fikret Herco. Tekstove čita Mirza Husetić,član Dramske sekcije BZK“Preporoda“Zenica uz pratnju violine članice Narodnog orkestra.

Ponedjeljak,29.4.2019.godine sa početkom u 18,30 u Domu Preporoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno