Politika

Bulajić: Nadam se da će gospodin Kasumović konačno staviti na sto te neke svoje probleme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vladajuća koalicija u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) ponovo je u krizi, a predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad najavio je napuštanje koalicije. Vrhunac nagomilanih problema unutar koalicije dostignut je na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK kada su, pored opozicione SDA, finansijski izvještaj Zavoda zdravstvenog osiguranja podržali SDP, DF i HDZ koji, sa Kasumovićevom strankom, NiP-om, Našom strankom i NES-om, čine vladajuću koaliciju.

Različito glasanje o revizorskom i finansijskom izvještaju kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja ponovo je uzburkalo političke strasti u ovom kantonu. Predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad prvi je reagirao nakon glasanja koalicijskih partnera SDP-a, DF-a i HDZ-a, izrazivši sumnju da je na sceni neka nova većina, te najavio izlazak iz vladajuće koalicije.

GORAN BULAJIĆ, povjerenik Kantonalnog odbora DF-a ZDK

“Ovdje se radi o tome da gospodin Kasumović konkretno uvijek istupa u javni medijski prostor i na taj način urušava koaliciju svjesno ili nesvjesno tako da se ja nadam da će on shvatiti da mu je bolje da sjedne sa koalicionim partnerima i konačno stavi na sto te neke svoje probleme, ili ne. Na kraju, neka povuče neke korake koje smatra da su ispravni”.

Izvor: BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno