Košarka

Bulajić na čelu uprave OKK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u sali Gradskog vijeća Zenica održana Skupštine Omladinskog košarkaškog kluba Čelik. Bila je to Izvještajno – izborna sjednica na kojoj je usvojen Izvještaj o radu ovog kluba za poeriod 2013/2014. i 2014/2015. godine kojeg je prezentirao dosadašnji predsjednik Kasim Sarajlić. Usvojen je i izvještaj Nedžada Hodžića, šefa stručnog štaba u proteklim sezonama.

Između ostalog čulo se, kako je OKK Čelik zahvaljujući podršci Grada Zenice i angažmanom dosadašnjih članova Upravnog odbora uspio osigurati da se klub takmiči, da funkcionišu sve njegove selekcije, a istaknuto je kako nakon dugo vremena OKK Čelik u svojim redovima ima članove juniorske i kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za novog predsjednika kluba izabran je nekadašnji igrač ovog kluba Goran Bulajić, koji je u prethodna dva mandata bio član Upravnog odbora, inače istaknuti privrednik i aktuelni ministar u Vladi ZDK. On je istakao kako kako će cilj nove Uprave biti osigurati uslove za kvalitetan rad omladinskih selekcija i da će se klub u narednom periodu bazirati na vlastite kadrove koji bi u budućnosti trebali kvalitetne takmičarske rezultate.

Osim Bulajića, u Upravnom odbor bit će još: dosadašnji predsjednik Sarajlić, dvojica predstavnika glavnog sponzora ASA Prevent Group Seid Muslić i Muhamed Vrabac,  te uspješni privrednici Eldin Vrače, Edin Beganović, Adnan Šabani koji su i u proteklih dana bili među glavnim finansijerima OKK Čelik. Novi predsjednik Goran Bulajić istakao je, kako će Upravni odbor na svojoj prvoj sjednici za sportskog direktora kluba imenovati Ivana Opačka, bivšeg reprezentivca BiH i dosadašnjeg igrača Čelika. U narednoj sezoni zenički klub takmičit će se u A-1 ligi KS BiH.

sportzdk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno