Info

Budžetski korisnici u FBiH će dobiti novčanu pomoć u iznosu od 2.520 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku kojom će svi oni koji primaju platu iz Budžeta Federacije BiH dobiti jednokratnu novčanu pomoć od poslodavca (Vlada FBiH, op.a.) u iznosu od 2.520 KM.

Prva tranša isplate će, odlukom od 18. decembra ove godine, iznositi 1.260 KM. Vlada FBiH je dužna da ostatak novca isplati do kraja šestog mjeseca naredne godine.
Vlada FBiH je prethodno donijela Uredbu o isplati pomoći od poslodavca kojom su poslodavci koji se odluče za njenu primjenu oslobođeni plaćanja poreza na dohodak.

Odluka o isplati pomoći zaposlenima u institucijama FBiH je objavljena u Službenom listu BiH, a navodi se da pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju svi zaposlenici koji platu primaju iz Budžeta FBiH koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu ove odluke.

Uredbu o isplati pomoći od poslodavaca Vlada FBiH je donijela nakon što je postalo izvjesno da su propale najave o povećanju minimalne plate u FBiH te da će ona od 1. januara naredne godine iznositi 1.000 KM.

Poslodavci nisu obavezni da implementiraju ovu Uredbu te je zasigurno veliki broj radnika koji primaju minimalnu platu, a koji od predviđene pomoći neće dobiti ni jednu marku.

Izvor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno