Politika

Budžet za građane ZDK

Budžet za građane ZDK
Budžet za građane ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razvojna agencija Eda iz Banjaluke i Vlada Zeničko-dobojskog kantona rade na izradi publikacije Budžet za građane Zeničko-dobojskog kantona 2016. Riječ je o jasnom i ilustrovanom prikazu budžetskog dokumenta koji će biti razumljiv građanima, budući da je budžetski dokument iz opravdanih razloga dosta složen i razumljiv uskom broju ljudi. Svrha ove publikacije je da poveća razumijevanje građana o budžeta i budžetskom procesu Zeničko-dobojskog kantona, i da potakne njihovu uključenost u budžetski proces.

Odluka Vlade Zeničko-dobojskog kantona u skladu je sa pristupanjem Bosne i Hercegovine Partnerstvu za otvorenu vlast (Open Government Partnership) u septembru 2014. godine i sa željom da sa građanima ostvari plodotvorniju saradnju nego što je to uobičajeno u BiH. Budući da se budžet za građane pravi za građane, oni su ti koji određuju njen sadržaj. Trenutno je u toku pripremna faza, u kojoj se ispituje koje su glavne stvari koje građani žele da vide u publikaciji.

Građani mogu iskazati šta je to što bi oni željeli vidjeti u kantonalnom budžetu za građane na stranici Zeničko-dobojskog kantona:
http://zdk.ba/component/k2/item/3861-upitnik-budzet-za-gradane



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno