Info

Budžet BiH oštećen za 54 miliona KM?

Tužilaštvu proslijeđeno 90 izvještaja zbog sumnje da je budžet BiH oštećen za 54 miliona KM
Tužilaštvu proslijeđeno 90 izvještaja zbog sumnje da je budžet BiH oštećen za 54 miliona KM
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Budžet BiH oštećen za 54 miliona KM?- Sektor za poreze Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH u prošloj godini je izvršio 8.554 kontrole, a Tužilaštvu BiH proslijeđeno je 90 izvještaja i dvije dopune ranije podnesenih izvještaja po čijem osnovu se procjenjuje da je budžet BiH oštećen za 53,9 miliona KM, potvrdila je danas načelnica Odjeljenja UIO za analizu rizika Sabina Kuršumović.

U UIOBiH ističu da imaju dobru saradnju s Tužilaštvom.

Direktor UIO Miro Džakula istakao je da je ta saradnja intezivirana dolaskom glavnog tužioca Gorana Salihovića, a očekuje i u narednom periodu procesuiranje svih slučajeva neplaćanja prihoda iz oblasti indirektnih poreza ili istrage o nekim kriminalnim radnjama.

„Sama činjenica da je ostvaren rast bruto prihoda govori da je UIO smanjila nivo sive ekonomije u velikom iznosu“, rekao je on novinarima u Banjoj Luci.

Džakula je dodao da UIO nije adresa s koje treba da idu informacije o „aferi izvoza mesa iz BiH u Tursku“, jer u njihovom radu nije bilo nepravilnosti, budući da su svoj posao carinjenja obavljali u skladu sa zakonom.

(NN, .bh-index.com)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno