Zenica

Budućnost Metalurškog instituta Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Budućnost Metalurškog instituta Kemal Kapetanović i strateški pravci njegovog razvoja u okviru zeničkog Univerziteta“ bila je tema okruglog stola, održanog u Zenici.

– Danas zapravo razgovaramo o načinima i daljim pravcima razvoja naučno istraživačkog prostora u Institutu, ali i zeničkom Univerzitetu, tragajući, shodno našim prilikama, za kreativnim rješenjem, koje bi omogućilo da nauka zaista bude u funkciji razvoja ovog prostora, ali i u skladu sa savremenim tokovima razvojnog istraživačkog trenda u svijetu, ističe profesor doktor Refik Ćatić, prorektor za naučno istraživački rad zeničkog Univerziteta.

– Ako mislimo postati dio evropskog visokoobrazovnog istraživačkog prostora, onda ovu oblast i mi moramo urediti po tom konceptu, uvezati naše potencijale da u pravom smislu budu istraživački, ali i da obezbijede vlastita sredstva, koja bi se dalje ulagala u razvoj nauke i koncepta čitavog zeničkog Univerziteta, pojašnjava njegov rektor profesor doktor Dževad Zečić, prenosi RTVZE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno