Info

BRŽE DO MORA: Sutra otvaranje ceste Stolac – Neum čija je gradnja koštala 96,5 miliona KM

Podijeli ovu vijest:

Magistralna cesta Stolac – Neum sutra, 30. juna, svečano će biti puštena u saobraćaj, saopćili su iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno, svečano otvaranje bit će upriličeno na lokalitetu raskrsnice Babin Do, a otvaranju prisustvovat će premijer FBiH Fadil Novalić (SDA), zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević (HDZ) te ostali entitetski ministri. Oni će doći na svečanost nakon sjednice vlade u Mostaru.

PROČITAJTE I:   FBiH: Prevoz putnika vozom povećan za 215 posto

Izgradnjom ove saobraćajnice, koja je počela u aprilu 2018. godine, znatno će biti olakšan putovanje do Neuma. Građani, koji nemaju pasoš, više neće biti primorani putovati cestom preko Svitave, koja je u vrlo lošem stanju, da bi došli do Neuma.

Gradnja ceste, duge 36,5 kilometara, koštala je 96,5 miliona KM. Od navedenog iznosa, Vlada FBiH je osigurala 20,1 milion KM, dok je kreditom Svjetske banke (WB) i Evropske investicije banke (EIB) osigurano 75,4 miliona KM, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je kredit od 879.700 KM, saopćili su iz Vlade FBiH.

PROČITAJTE I:   Nezavisni odbor ocijenio kandidate za šefove policijskih tijela, objavljujemo imena prvorangiranih

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIHAMK (@bihamk)

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno